Schoolvervoer gegarandeerd tot vrijdag

De bushouders hebben nog geen geld ontvangen over de maand augustus. Door de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), Kenneth Themen, is aangegeven dat het bestuur van OBS heeft kunnen bewerkstelligen dat de schoolvervoerders kunnen tanken bij een aantal servicestations en dat er achteraf wordt betaald. De uitgaven van de bushouders zullen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toenemen. Eerder verklaarde Themen dat hij erop rekent dat de vervoerders spoedig worden betaald over de maand augustus. Desalniettemin zal met aanvang van het nieuwe schooljaar vandaag de bussen normaal rijden. De OBS-voorzitter heeft de hoop uitgesproken dat er hooguit vrijdag betaald zal worden. Niet alleen is er zelf gezorgd voor de kosten ten aanzien van brandstof en onderhoud, maar ook de verzekeringskosten zijn door de bushouders bekostigd. In dit kader heeft de OBS-voorzitter gesteld dat de overheid allerlei eisen stelt, maar zich niet houdt aan de betalingsverplichtingen.
Vanaf 16 september werd bekendgemaakt dat de bus- en boothouders van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) het wachten op hun geld beu zijn. Een aantal bushouders is om die reden al gestopt met rijden, werd toen aangegeven door bondsvoorzitter Themen. Hij wees ook erop dat het na lange tijd is dat NVB een grote achterstand heeft bij de bushouders. In de jaren ’90 was er zelfs een achterstand van 9 maanden. Toen was de groep van bushouders niet zo groot en ze konden diesel op rekening nemen. Nu is de achterstand gesteld op 5 maanden. Hoeveel deze achterstand bedraagt, is niet duidelijk. Dagblad Suriname probeerde in dit kader wederom contact op te nemen met de bondsvoorzitter, maar die was niet bereikbaar voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!