RGD-directeur Sardjoe: ‘Niemand zou functie Ritfeld overnemen’

De directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Maaltie Sardjoe, zegt aan Dagblad Suriname dat het nooit de bedoeling was dat iemand de functie van Raymond Ritfeld zou overnemen. Volgens Sardjoe ging het meer om het aanstellen van een manager. ‘Dat hij in de gang een plaats heeft gekregen om zijn werk te doen, is bezijden de waarheid. Ritfeld was niet ten volle tevreden met zijn mutatie en benoeming in de nieuwe functie. Ook is er vanuit de zijde van de directie steeds correct en fatsoenlijk naar hem gehandeld. Wie deze functie zal overnemen, is formeel nog niet bekendgemaakt.’
Medewerkers van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) gingen maandagmorgen in actie. De aanleiding voor de actie was de dood van het hoofd van de voorlichtingsdienst van RGD, Raymond Ritfeld. Het personeel gelooft dat Ritfeld is overleden vanwege het feit dat hij ontheven was uit zijn functie. Middels een persbericht wilde deze dienst bekendmaken dat de RGD het niet correct vindt dat zijn overlijden wordt gelinkt met zijn mutatie binnen de organisatie. Ritfeld is namelijk sinds april 2015 in kennis gesteld van een gewijzigde taakstelling met behoud van salaris en alle emolumenten. Deze wijziging heeft te maken met de reorganisatie en hervormingen binnen de RGD.
De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) verliest een waardige werknemer in Raymond Ritfeld, die op 24 september 2015 is heengegaan. Ritfeld is een zeer waardevolle en hardwerkende medewerker van de RGD geweest. ‘Hij heeft zich altijd vanaf het begin ingezet voor de organisatie en zo willen wij hem graag blijven gedenken.’ De directie en bestuur van de RGD betreuren echter het heengaan van een trouwe en hardwerkende medewerker en wensen de collega’s en familie heel veel sterkte toe.

error: Kopiëren mag niet!