Onderwijsminister Peneux start scholentour

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur startte op donderdag 1 oktober 2015 met zijn scholentour. Hij bezocht twee basis scholen, een mulo en een technische school. De eerste stop was op de Openbare School aan de Zinniastraat. De bewindsman heeft zelf op die onderwijsinstelling zijn basisonderwijs afgerond.
Na te zijn ontvangen door de schoolhoofden, bezocht hij de verschillende klassen. De leerlingen vonden het leuk de minister te ontmoeten en grepen de kans hem enkele vragen te stellen. Een leerling vroeg aan de minister als hij rijk is. Hierop gaf hij als antwoord. “Rijkdom zit in kennis en met kennis bereik je alles. Een groot huis en een mooie auto hebben is niet alles.”
Hierna volgde de Polanen- en de Prakikischool. Op de Polanenschool werd Peneux opgewacht door het totaal aan leerlingen en leerkrachten. Hij bekeek hierna de klassen en beloofde samen met de minister van Sport en Jeugdzaken de gymzaal/sporthal te renoveren. De Prakikischool behoeft een grondige aanpak, die de minister beloofde voor te bereiden. Hij is immers niet tevreden met de behuizing van de school.
De Poolschool was de derde stop tijdens de tour. De bewindsman heeft er hier ook gezeten. Daar was de klacht dat de ICT-ruimte niet voldoende ingericht was. De donatie van enkele computers zal na niet te lange tijd plaatsvinden.
De tour werd afgerond met de Surinaamse Technische School 1. Minister Peneux sprak hier de leerkrachten toe. De bewindsman complimenteerde het leerkrachtenkorps voor hun inzet. Hij beloofde verder een grondige aanpak van het technisch beroepsonderwijs.
Wanneer de middelbare scholen zijn gestart, zal de tour verder gecontinueerd worden.

error: Kopiëren mag niet!