Onderwijsdirecteur: “Onderwijs nieuw schooljaar moet gegarandeerd zijn”

Volgens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) zijn alle scholen gereed voor het schooljaar 2015-2016. “Voor 99 % kan ik een vlotte start van het schooljaar garanderen”, zegt Onderwijsdirecteur Natasja Bennanon. Ook voor het binnenland is er voor gezorgd dat de scholen gereed zijn. Bennanon geeft aan dat er zich op de eerste schooldag altijd wat ‘kinderziekten’ kunnen voordoen, maar dit is incidenteel en doet niets af aan het geheel. Zij geeft aan dat het onderwijs voor het nieuwe schooljaar gegarandeerd moet zijn. De aangekondigde halvering op de begrotingen is volgens haar niet zozeer van toepassing op het ministerie van Onderwijs. “Tot nu toe hebben wij niets te klagen voor wat onze begroting betreft. Het ministerie heeft zijn begroting ingediend en gevraagd dat er rekening wordt gehouden met het ministerie.” Zowel de vicepresident als de minister van Financiën zou het volgens Bennanon ermee eens zijn dat, ten aanzien van de bezuinigingen op de begrotingen van de ministeries, voor Onderwijs toch wel uitzonderingen gemaakt zullen worden.
“We hebben als ministerie plannen uitgezet en onze plannen moeten we ook realiseren. Wat wij als ministerie gevraagd hebben, moeten wij in principe krijgen”, stelt Bennanon. Een mogelijke inkorting op de leermiddelen voor scholen wordt door de onderwijsdirecteur ontkracht. “Er wordt absoluut niet ingekort op leermiddelen.” Bennanon geeft aan dat het ministerie ervoor gezorgd heeft dat de scholen beschikken over een voorraad aan leermiddelen. “De aanbesteding voor leermiddelen is sinds vorig jaar gehouden”, legt Bennanon uit en er worden nu nog steeds leermiddelen aangeleverd die gedistribueerd zullen worden. “Wij gaan gewoon gestadig verder. Onderwijs mag niet eronder lijden.” Bennanon geeft verder aan dat de naschoolse opvang, na een grondige evaluatie, hervat zal worden. Dit heeft president Desire Bouterse ondertussen ook tijdens zijn jaarrede bevestigd. Wanneer het zover zal zijn, kon Bennanon echter nog niet aangeven.

error: Kopiëren mag niet!