Nurmohamed over jaarrede: ‘We moeten blij zijn als hij 30% realiseert’

‘De toespraak die de president heeft gehouden, is één die alle presidenten in het parlement houden.’ Dit zegt volksvertegenwoordiger Riad Nurmohamed, aangevende dat het vaak dezelfde mensen zijn die de toespraken schrijven, waarbij het resultaat is dat de jaarrede van de president onsamenhangend is. ‘De president heeft van elk ministerie een deel gepakt, dat onsamenhangend en niet logisch is. Hij heeft ook zijn tijd verspild door bepaalde onnodige dingen te zeggen’, meent Nurmohamed.
Wat Nurmohamed in de jaarrede van de president heeft gemist, is het onderwerp van werkloosheid. Het aantal mensen dat geen baan vindt, neemt elk jaar toe. De president repte met geen woord over hoe hij de werkloosheid wil aanpakken. De president heeft het accent gelegd op agrarische productie, ecotoerisme en het rationaliseren van de overheid. Daar kan Nurmohamed zich in terugvinden. Maar volgens hem zijn dit herhalingen geweest van zaken die al lang moesten zijn opgelost. Volgens Nurmohamed is het logisch te concluderen dat elk programma dat zonder tijdlijnen en budgetlijnen wordt gepresenteerd, niet uitvoerbaar is. ‘De president heeft zoveel dingen genomen, waarbij ik uit mijn ervaring kan zeggen, dat we blij moeten zijn als hij 30% realiseert. De president heeft geen data genoemd, van wanneer hij dit alles gerealiseerd wil hebben. De kiesregeling onder een vergrootglas zetten, of welke wetgeving hij zal bekijken, daar hebben wij niets aan. Dit geeft aan dat je als regering niet bent voorbereid. Ik heb bijvoorbeeld nergens gehoord dat de regering heeft beslist dat het sociaal vangnet het belangrijkste is in 2016, dus zal er 20% van het totale budget daaraan worden besteed. Zoiets heb ik niet gehoord. De boodschap hierbij is dat de regering duidelijk niet weet hoe zij met het geld om moet gaan’, stelt de volksvertegenwoordiger. Nurmohamed had van een nieuwe regering wel verwacht dat er op dit soort zaken zou worden gelet, wat niet is gebeurd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!