Binda: “Jaarrede president vaag en onsamenhangend”

Volgens Sham Binda, voorzitter van de Akmos, was de jaarrede van de president vaag en onsamenhangend. “Er komt een nieuw beleid met een nieuwe economische dimensie, maar ik heb de nieuwe economische dimensie niet uit de toespraak van de president kunnen proeven. Hij heeft het onder andere gehad over de situatie van het buitenland met de vluchtelingen, maar ik kon de relatie tussen die situatie en onze situatie niet zien. De president herhaalde zeker 3 keren dat de breedste schouders altijd de zwaarste lasten zullen dragen. Dat is iets dat mij zeker stoort”, zegt Binda. Volgens Binda is het laatste uitgangspunt zeker niet waard om te ondersteunen. Hij meent dat de mensen die in de samenleving hun best doen, de brede schouders hebben en dus niet zwaar belast moeten worden. Het moet volgens Binda niet zo zijn, dat de overheid steeds voor meer arme gezinnen moet zorgen. Het uitgangspunt zou moeten zijn dat juist de mensen die niet succesvol zijn, naar succes worden geholpen. De regering zou de minderdraagkrachtigen de tools moeten geven om ook tot de brede schouders te behoren. “Dat miste ik in de jaarrede. De mensen die het minder goed hebben, worden niet gestimuleerd om naar boven te komen. Dit is het oude politiek denken. Dat de breedste schouders de zwaarste lasten moeten dragen, is een excuus voor het niet willen werken. Juist de breedste schouders moeten worden geaccommodeerd om vooruit te gaan, want het land verdient, economische gezien, aan deze brede schouders”, aldus Binda.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!