Leakat Mahawatkhan: ‘Het hebben van de Afobakadam is niets’

‘Het hebben van de Afobakadam is niets’, zegt politicus tevens rijstproducent Leakat Mahawatkhan tegenover Dagblad Suriname. De president haalde dit aspect aan in zijn jaarrede, gisteren. Mahawatkhan benadrukt dat niet nu al gejuicht moet worden dat de Afobakadam in het bezit van Suriname komt na 31 december 2019. Er moeten modaliteiten worden bekeken om het onderhoud van de dam te blijven continueren. Dit is geen gemakkelijk karwei, meent hij. Of Suriname in staat is om dit voort te blijven zetten, betwijfelt hij.
Mahawatkhan windt er geen doekjes om en zegt dat de jaarrede van de president niets voorstelde voor het volk. Integendeel leeft het volk nog steeds in het duister over wat er gaat gebeuren met degenen die afhankelijk zijn van de sociale uitkering. Wat hem is opgevallen, is dat de president wederom China heeft gevraagd om hulp. ‘Hij heeft weer de hand van China gevraagd. Landen die echte hulp kunnen bieden, zijn in Europa en is Amerika. Maar nee, hij heeft ruzie met deze landen.’ Volgens Mahawatkhan zou Suriname in feite de Koeweit moeten zijn van Zuid Amerika. ‘Maar neen, dezelfde president heeft alles kapotgeslagen in de jaren ‘80. Mensen die niet naar zijn pijpen dansen, worden afgemaakt. Hij gaat door met het vernietigen van Suriname. Deze Afrika-allures komen Suriname niet ten goede.’
Volgens Mahawatkhan wordt de rijstsector sterk gediscrimineerd ten opzichte van de mijnbouwsector. ‘Het is geen geheim dat de regering de rijstsector liever ten onder ziet gaan dan dat zij de sector laat floreren’, meent de rijstproducent.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!