Berenstein wenst duidelijkheid over wijziging immigratiewetgeving

De immigratiewetgeving zal volgens de president moeten worden aangepast aan de gewijzigde omstandigheden. Hierbij zullen volgens het staatshoofd de vereiste arbeidskrachten uit het buitenland geworven moeten worden. Aanpassing van wetgeving is hierbij van belang.
Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is de mening toegedaan dat de huidige wetgeving voldoende mogelijkheden biedt om zulke zaken in goede banen te leiden. “Bij de huidige staat van de wetgeving was het duidelijk dat Staatsolie, bij de bouw van haar raffinaderij, niet over voldoende arbeidskrachten bezat. Op grond van dit gegeven is er toch ervoor gezorgd dat wat niet hier in Suriname aan skills aanwezig is, van uit het buitenland is gehaald om de raffinaderij te bouwen.”
Volgens Berenstein is het duidelijk dat Suriname kleinschalig is. Als er grote projecten moeten worden uitgevoerd, voldoet de Surinaamse arbeidsmarkt aan het vereiste om al de werknemers te leveren. “De huidige arbeidswet beschermt ook al de mensen die wij op onze arbeidsmarkt hebben. Ik weet niet wat er precies wordt bedoeld met de wijziging van de immigratiewetgeving, maar onze arbeidswetgeving is in ieder geval voldoende om zaken in goede banen te leiden”, stelt Berenstein.
De vakbondsman wil concreet weten wat van de wetgeving gewijzigd moet worden. Als het een wijziging moet zijn waarbij lokale arbeidskrachten minder of niet beschermd zijn, kan hij zich zeker niet in terug vinden. “Er moet worden geconcretiseerd en de wijziging mag niet in strijd met ons huidige arbeidswetgeving zijn”, aldus Berenstein.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!