Verkiezingen nieuwe structuren NPS op komst

De verkiezingen zijn op komst wat betreft de structuren van de politieke partij Nationale Partij Suriname (NPS). Voorzitter Gregory Rusland geeft aan dat de strategie van de partij gericht is om met het nieuwe bestuur in 2016 in alle rust te werken richting de verkiezingen, waarbij de partij weer haar plaats zal opeisen in de Surinaamse politiek. ‘De zaken lopen naar buiten toe in alle rust. Intern zijn we bezig zaken goed te regelen, zodat we eensgezind kunnen gaan werken aan de ontwikkeling van de partij in de komende jaren’, zegt de partijvoorzitter.
‘We beginnen bij de afdelingen en wel het afdelingsbestuur van Paramaribo. De nieuwe afdelingen worden gekozen op 16 oktober aanstaande. Er wordt gewerkt om de afdelingen zo snel mogelijk af te wikkelen om te komen tot verkiezingen van een nieuw hoofd- en een nieuw congresbestuur reeds vroeg in 2016. We hebben wel het mandaat van de partij gehad op 14 september, zodat we rustig kunnen gaan werken naar de volgende verkiezingen toe’, stelt Rusland. Het proces is nu in elkaar gezet en de kandidaatstelling voor Paramaribo is tot 6 oktober opengesteld. ‘Op de andere afdelingen heb ik nog niet echt zicht, dus de mensen moeten zelf komen met hun suggesties. De voorzitter is zelf weer kandidaat gesteld als voorzitter van de partij. Verder moet er gekeken worden wie belangstelling heeft zich te kandideren. De verkiezingen staan open voor een ieder en men mag zijn of haar belangstelling zeker uitspreken’, aldus Rusland. De NPS-voorzitter gaf nog aan dat de NPS is teruggewezen naar de oppositiebanken, maar dat zij zeker een bijdrage zal blijven leveren aan de ontwikkeling van Suriname. ‘Wij zullen ons voorbereiden op de komende periode en we zullen ervoor zorgen dat wij bij de volgende regering weer regeerverantwoordelijkheid krijgen.’

error: Kopiëren mag niet!