Jogi hoopt dat jaarrede president hoopgevend is voor volk

Het VHP-assembleelid Mahinder Jogi hoopt van harte dat het volk hoop kan putten uit de jaarrede van de president. Deze wordt vandaag gepresenteerd door president Desi Bouterse. De politicus acht het van belang dat de president op zijn minst aangeeft welke de bezuinigingsmaatregelen zijn die door het kabinet doorgevoerd zullen worden en of er bezuinigd zal worden op het ambtelijk apparaat en de buitenlandse posten die Suriname rijk is. ‘Er is een crisis in de wereld en Suriname verkeert hierdoor ook in problemen. Er zullen maatregelen getroffen worden, zou de president hebben gezegd.’ Deze uitleg is volgens de parlementariër misleidend en accent verleggend. ‘De president zegt niet dat hij verantwoordelijk is voor alle ellende. En dat er helemaal geen crisis heerst in de wereld.’
Volgens informatie die de politicus heeft bereikt, verschilt de begroting van 2016 niet veel ten opzichte van de begroting van 2015 qua geld. Hiermee kan geconcludeerd worden dat er geen bezuinigingsmaatregelen zijn opgenomen. Jogi, die een zwaar hoofd heeft over de gevolgen voor het volk en de duizenden arbeiders die in onzekerheid verkeren, kijkt uit naar wat de president zal zeggen aan het volk.
Asha Gajadien- Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!