Redan teruggeroepen uit Den Haag

1redanLucretia Redan, die de functie van onderdirecteur Consulaire Zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken vervulde en daarna benoemd was tot zaakgelastigde van Suriname in Nederland, is naar alle waarschijnlijkheid een maand terug teruggeroepen. Redan verving Chantal Doekhie, die 32 maanden in Den Haag aangesteld was als zaakgelastigde. Na 2 jaar ter plekke aanwezig te zijn geweest, mocht Doekhie eindelijk op 11 december 2013 haar benoemingsbrevet aanbieden aan de Nederlandse minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. ‘Het lag in de bedoeling dat Redan het diasporabeleid van de regering dieper inhoud zou geven’, zei de toenmalige minister, Winston Lackin. Het gerucht deed toen de ronde dat de ex-minister en Doekhie niet door een deur konden. Daarop had de ex-minister gereageerd dat niet iedereen altijd tevreden zal zijn met besluiten die er genomen worden. De reden waarom Redan nu teruggeroepen is, heeft mogelijk te maken met verspilling van middelen. Dagblad Suriname heeft in dit kader contact gemaakt met het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar er vooralsnog geen reactie is gegeven hierover.
Redan zou nauw betrokken zijn geweest bij het beleid rond ‘Personen van Surinaamse Afkomst (PSA)’. PSA was een prioriteit van de regering. Redan is met specifieke opdrachten naar Den Haag gegaan om zich bezig te houden met het register voor niet ingezetenen.

error: Kopiëren mag niet!