Kranslegging ter ere van Jopi Pengel

Front2In verband met het 69-jarig bestaan van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben verschillende politici dinsdagmorgen een krans gelegd bij het standbeeld van Johan ‘Jopi’ Pengel. Pengel is de persoon die de partij op 29 september 1946 heeft opgericht. Onder de aanwezigen waren NPS-voorzitter Gregory Rusland, Ruth Wijdenbosch (NPS-ondervoorzitter) en Radjkoemar Randjietsingh (ondervoorzitter VHP). Rusland nam de gelegenheid de aanwezigen toe te spreken over de huidige situatie, waarin het land verkeert en de rol die NPS nog zal vervullen in dit geheel. ‘We staan hier in verband met het 69-jarig bestaan van de NPS en herdenken de oprichting van de partij, die getypeerd wordt als de partij voor alle etnische groepen in ons land, een partij die er zou moeten zijn om het land te leiden.’ De NPS-topman liet duidelijk blijken niet terneergeslagen te zijn door de slechte prestatie van de partij bij de afgelopen verkiezingen. Volgens hem zal de groene partij ook dit probleem overwinnen.

error: Kopiëren mag niet!