Guyanezen hebben geen visum meer nodig voor Rusland

Guyana zal geen visum meer nodig hebben om te reizen naar Rusland. De twee landen hebben daartoe een overeenkomst in het weekend getekend. De minister van Buitenlandse Zaken, Carl Greenidge, en zijn tegenhanger van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, hebben deze overeenkomst op zondag namens hun land getekend. Deze nieuwe overeenkomst zal burgers in de gelegenheid stellen om visumvrij te reizen tussen de twee staten. De ondertekening vond plaats in de marge van de 70ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op het hoofdkwartier te New York. Minister Greenidge zei dat het een proces betreft dat gericht is op het stimuleren van beweging tussen de twee landen. Deze nieuwe ontwikkeling zal ook een belangrijke impuls zijn voor het lokale toerisme en zakelijke sectoren. Daarnaast heeft de minister ook gezegd dat hij deze stap ziet als één die een grote barrière zal verwijderen en zakelijke relaties tussen de twee landen zal verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!