Mahawatkhan: “Santokhi moet worden afgewezen”

Oud-DNA-lid Leakat Mahawatkhan is van mening dat VHP’ers niet wederom moeten kiezen voor Chan Santokhi als partijvoorzitter. “Santokhi moet worden afgewezen, want hij deugt niet als partijvoorzitter.” Mahawatkhan vraagt zich af waarom de voorzitter van de VHP, die zich uitgeeft als te zijn de oppositieleider, haast niets van zich laat horen. “Hij is voorzitter omwille van het voorzitter zijn. Als er problemen zijn, is hij in Holland aan het schuilen.” Mahawatkhan heeft er moeite mee dat het steeds andere VHP’ers zijn die van zich laten horen en niet Santokhi. “Ik was op de lijst van Mega Front. Ik ben geen VHP’er meer, maar mijn hart is nog steeds bij de VHP”, zegt de politicus. Santokhi heeft volgens Mahawatkhan niets voor de VHP gedaan en wil naar zijn mening nu onverdiend de baas van iedereen zijn. “Hij heeft alle oude VHP’ers opzij gezet en mensen geplaatst die hij leuk vindt of die vriendinnen van hem zijn waarmee hij een relatie heeft.” Mahawatkhan vindt dat de VHP’ers in het land wakker moeten worden. “Ze moeten kunnen zeggen ‘tot hier en niet verder’. Ze moeten voorkomen dat hij de volgende keer weer de voorzitter van de partij wordt.”
Mahawatkhan zou de VHP-voorzitter erop gewezen hebben dat het geen probleem is dat hij nieuwe gezichten op posten plaatst, mits die ervaring hebben. Het stoort de oud-politicus ook dat Santokhi, die zich momenteel in het buitenland bevindt, niet op de crematie van Harold Ramdhani enkele dagen terug, aanwezig was. Hij ziet dit als een vorm van disrespect naar partijprominenten toe. “Hij is met buitenvrouwen op Scheveningen aan het hangen”, zegt Mahawatkhan. Santokhi is volgens hem overigens geen VHP’er in hart en nieren. “Hij was eerst bij de NDP, dan bij de BVD en daarna bij Naya Kadam.” Bij de VHP heeft Santokhi volgens Mahawatkhan het geluk gehad vanwege zijn imago van ‘Sherrif’ om tot voorzitter gekozen te worden. “Maar nu heeft iedereen hem gelaten, inclusief Waterberg.” Mahawatkhan begrijpt ook niet waarom Santokhi eerst allerlei beschuldigingen naar Bouterse toe geuit heeft en nu hierover zwijgt. “Geen enkele politieagent of militair kan een land goed besturen. Dit is nergens in de wereld gebleken. Dus deze twee mensen moeten nu ruimte maken voor anderen”, aldus Mahawatkhan, die niet gelooft in de leiderschapskwaliteiten van eerdergenoemden. Als hij toch zou moeten kiezen tussen de twee, zou hij nog liever voor Bouterse kiezen, stelt hij tot slot.

error: Kopiëren mag niet!