Landbouwcoöperatie Kwatta opent groente- en fruitmarkt

Een groente- en fruitmarkt, waar de prijzen relatief 10 tot 15 procent lager liggen, is de nieuwste aanwinst van Landbouwcoöperatie Kwatta. Deze groente- en fruitmarkt die aan de Ringweg komt te staan, wordt vrijdag geopend door de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Voorzitter Wim Bajnath van de coöperatie zegt dat naast groente en fruit ook vis en visproducten en kip en kipproducten verkocht zullen worden. De groente en het fruit zijn afkomstig van de teelt van de leden van de coöperatie. De coöperatie telt 300 leden, waarvan 100 leden actieve landbouwers zijn.
Omdat ze zelf hun producten leveren, wordt een belangrijke schakel namelijk de groothandelaar overgeslagen. Dit heeft als gevolg dat de producten 10 tot 15 procent goedkoper aan de consument aangeboden kunnen worden. Bajnath legt de nadruk op dat de landbouwers bij het telen van hun groente en fruit, de voedselveiligheid, de hygiëne en continuïteit hoog in het vaandel dragen. De coöperatie verzorgt op regelmatige basis voorlichtingsbijeenkomsten waar deze zaken aan de landbouwers worden bijgebracht.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!