Girjasing: “Bezuiniging brengt parlementair werk in gevaar”

Volksvertegenwoordiger Sheilendra Girjasing is van mening dat volksvertegenwoordigers beknopt worden in het uitvoeren van hun werk. Volgens hem is men als parlementariër niet vrij in het doen van zijn/haar werk. “Er worden een heleboel beperkingen aan ons opgelegd. Je krijgt bijvoorbeeld in de kamer te horen dat je dingen niet kan kopiëren. Je kunt geen hard copy van bepaalde dingen krijgen. Zij die niet digitaal willen gaan, worden dus in hun werk belet”, meent Girjasing. Het werk van een parlementariër wordt volgens Girjasing onaantrekkelijk gemaakt door noodzakelijke dingen die niet meer kunnen. Vele DNA-leden hebben ook hun privézaken in het parlement laten doen. “Dat zal zeker moeten stoppen, maar het parlementaire werk komt in gevaar”, stelt Girjasing. De parlementsvoorzitter heeft onlangs aangegeven dat de bezuinigingen ook het parlement niet voorbij zullen gaan. Het parlement kijkt volgens de voorzitter naar interne mogelijkheden om de kosten te kunnen drukken. Twee andere zaken die Girjasing zeker hinderen, zijn het steeds toenemen van het personeel van DNA en de overtollige dienstreizen.
Het parlementaire werk houdt ook in dat de parlementariërs naar het buitenland moeten gaan om vergaderingen bij te wonen en contacten te leggen. “Maar waarom gaat men met een bus vol mensen? Delegaties moeten veel kleiner worden. Je wint niet op papier en kleding. Het is ook niet nodig dat DNA-leden business class vliegen, terwijl wanneer wij DNA-leden met onze familie op reis gaan, een plaats zoeken naast het toilet. We zoeken de goedkoopste tickets, maar op ‘s landskosten willen we business class vliegen”, stelt Girjasing. De nieuwe begroting van DNA zal zo meteen in het parlement moeten worden ingediend. Girjasing benadrukt dat de personeelskosten van DNA de afgelopen jaren steeds aan het toenemen zijn. Het parlement heeft ook goed personeel nodig, maar op een gegeven moment zijn er meer personeelsleden dan parlementariërs. De parlementsvoorzitter meent op dit vlak zeker niet te zullen bezuinigen. “Er komt steeds meer personeel in dienst. Dat hebben we nodig, maar wat kunnen wij ons permitteren? De mensen moeten misschien even bij het bedrijfsleven kijken hoe er wordt bezuinigd. Het personeelsbestand neemt aan de ene kant toe en wij worden als volksvertegenwoordigers aan de andere kant beknot in het werken”, aldus Girjasing.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!