Vereniging Surinaamse Winkeliers niet eens met tarievenstructuur

Raymond Hasnoe die momenteel leiding geeft aan de Vereniging Surinaamse Winkeliers (VSW), geeft aan dat de vereniging vooralsnog niet akkoord is gegaan met de voorstellen van de overheid wat betreft de water- en energietarieven. ‘We hebben de minister steeds gevraagd om in public-private dialoog te treden, zodat we samen met andere bedrijfslevenorganisaties tot een aanvaardbaar tarief kunnen komen’, zegt Hasnoe. Het bestuur van VSW is zeker niet eens met de tarievenstructuur van de minister, waarbij de winkeliers een hoger tarief moeten betalen. Zij hadden graag dat zij als commerciële klanten van EBS 43 cent marktconform zouden betalen. Dit tarief is volgens Hasnoe door deskundigen berekend en de minister beaamt dat het marktconform is.
‘Wanneer een product SRD 10 kost en de winkelier het voor SRD 15 voor u verkoopt, terwijl u weet wat de echte prijs is, zult u het zeker niet willen kopen. Wij verwachten precies zo van de minister dat wij de juiste prijs betalen. De overheid kan ons dus niet dwingen om te betalen. Als ze het doordrukken, zijn de consequenties voor hen. Winkels gaan sluiten en problemen zullen komen. Ik ga niet vooruit kijken, maar er moet rekening met ons worden gehouden’, zegt Hasnoe. Hij meent dat de vereniging ook begrijpt waar het om gaat en ook haar bijdrage zou willen leveren indien zaken gefaseerd worden doorgevoerd. De VSW gaat over de hele detailhandel. Deze bestaat uit ongeveer 12.000 winkeliers. Het gaat bij deze niet alleen om verkopers van levensmiddelen, maar eigenaren van ook kledingzaken, onderdelenzaken, cellshops etc. De vereniging is al zeker 2 jaren actief.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!