Voorlopige hechtenis Vaseur opgeschort

OM in hoger beroep
De voorlopige hechtenis van de onlangs aangehouden ex-directeur van Energie Bedrijf Suriname (EBS), Kenneth Vaseur, is hedenmorgen door het Hof opgeschort. Dit gebeurde nadat de advocaat van Vaseur een verzoek tot invrijheidstelling bij het Hof had ingediend. De rechter-commissaris had de aanhouding van Vaseur eerder met 30 dagen verlengd. Willy Duiker, de inmiddels ontheven waarnemend algemeen directeur van EBS, blijft ingesloten. Vaseur werd op woensdag 23 september in verzekering gesteld. In deze megafraude zaak zijn drie top- directieleden ingesloten. De aanhouding is eerst begonnen bij Dick van Kanten, directeur van Greenland Development NV. Hij werd de zesde dag na zijn aanhouding ook door het Hof op verzoek van advocaat Benito Pick voorlopig in vrijheid gesteld. Duiker werd op maandag 21 september als verdachte aangemerkt en in verzekering gesteld. Het trio worden verduistering, gekwalificeerde verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte verweten. Het OM gaat in hoger beroep in de kwestie Vaseur.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!