7de Celos Vakantie Microbiologie afgesloten

7de CELOS Vakantie Microbiologie afgeslotenDe 7de Celos Vakantie Microbiologie is vrijdag 25 september 2015 met een certificaatuitreiking afgesloten. Laboratoriumhoofd Ricky Stuttgard, initiator van het project, is zeer tevreden met het resultaat van deze cursus. Shais Ganpat is de beste cursist tussen al de leerlingen. Opmerkelijk is dat Ganpat de eerste jongen is die sinds 2007 als winnaar uit de bus is gekomen. Bij de middelbare scholen is Naina Sewradj de beste cursist. De activiteit, die op 24 augustus van start ging, heeft van het jaar in totaal 70 leerlingen de mogelijkheid geboden om deel te nemen. Het opmerkelijke was dat het om 42 jongens en 28 meisjes ging. Dat er een meerderheid was van de jongens deed zich bij deze cursus ook voor het eerst voor.
Lydia Ori, richtingscoördinator Agrarische Productie aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen op de universiteit, motiveerde de leerlingen om verder te gaan. “We hebben zeker meer microbiologen nodig. Jullie moeten de plaatsen en banen die er zijn, innemen, maar we hebben zeker meer specialistische krachten nodig. De gemakkelijke dingen zijn al uitgevonden. Het is nu tijd voor de moeilijkere dingen”, benadrukte Ori. Juanita Fabies, senior manager van de coöperatieve bank Godo, meent dat Godo al jaren een geïnteresseerde donor is. Dit vanwege het feit dat dit team, onder leiding van Stuttgart, interesse weet te kweken bij leerlingen
Celos-directeur Inez Demon bedankte de ouders voor de ondersteuning die zij aan de kinderen hebben gegeven. Zij hoopt ook dat de cursus niet alleen interesse heeft gekweekt voor microbiologie, maar ook de onderzoeksdrang bij de leerlingen heeft aangewakkerd. Stuttgard meent dat dit project volgend jaar zeker groter zal worden uitgevoerd. Het project bestaat volgend jaar 10 jaar. Stuttgard wenst dat dit project niet bij hem alleen blijft, maar door meer initiators wordt overgenomen. “Het zou goed zijn als meer mensen dit soort projecten initiëren om de jeugd in de vakantie wetenschappelijk bezig te houden en te triggeren voor verdere studies”, zegt Stuttgard. Behalve meer initiators wenst Stuttgard ook meer facetten van de wetenschap in het geheel te brengen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!