DNA beëdigt vier NDP-parlementariërs

Tijdens de openbare vergadering van vrijdag zal De Nationale Assemblee (DNA) middels de beëdiging en toelating van vier leden wederom haar aantal optrekken naar 51. Keshopersad Gangaram-Panday, Hans Sandjon, Wendell Asadang en Ruchsana Ilahibaks zullen formeel worden toegelaten tot de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP). Alle 4 kandidaat-parlementariërs komen op plaatsen van partijleden die doorgeschoven zijn naar regeringsposten of eerdere posities willen behouden. Het gaat om vicepresident Ashwin Adhin, minister Soeresh Algoe, Ricky Kromodihardjo en Sergio Akiemboto. Gangaram Panday schuift op nadat vicepresident Ashwin Adhin bedankt had als assembleelid. Ook Ricky Kromodihardjo heeft het lidmaatschap opgezegd. Hij is eerder benoemd als directeur van het Staatsziekenfonds. In zijn plaats komt Ilahibaks binnen. Sergio Akiemboto, die in Brokopondo met voorkeursstemmen is gekozen, heeft besloten om directeur van Grassalco te blijven. In de plaats van Akiemboto komt Asadang binnen. Soeresh Algoe die in Wanica is gekozen, heeft intussen ook bedankt. Zijn plaats wordt ingenomen door Sandjon. Akiemboto en Kromodihardjo hebben hun DNA-lidmaatschap moeten inleveren, omdat NDP-voorzitter Desi Bouterse geen voorstander meer is van het combineren van nevenberoepen met het DNA-lidmaatschap.
FR

error: Kopiëren mag niet!