Rotaract Club Genesis organiseert dyslexietraining

De Rotaract Club Genesis heeft op vrijdag 25 september een dyslexie awarenesstraining georganiseerd. Op de training waren ongeveer 40 leerkrachten van verschillende scholen aanwezig. Men had namelijk leerkrachten van RKBO- en EBG-scholen uitgenodigd. De leerkrachten zijn meer te weten gekomen over wat dyslexie is en hoe men kan zien als een kind dit heeft. Ook hebben zij tips gehad hoe met zulke kinderen te werken. Verder werden de leerkrachten opgedeeld in werkgroepen, waarbij er vragen gesteld werden en was men interactief met hen bezig. De training werd verzorgd door Martijntje Kaptein, een vertegenwoordiger van Buitenschoolse Opvang (BSO) in Nederland. De leerkrachten konden na de training gelijk hun certificaat in handen krijgen.
Samuel Blankendal van Professional Development Club Genesis gaf aan dat de Rotary een wereldwijde organisatie is die is verdeeld in districten. Suriname zit in district 73 en daaronder valt het Caribisch gebied. Elk district krijgt een ander thema. ‘Vorig jaar was het autisme en van het jaar is het dyslexie. Toen wij de thema kregen, is er besloten om de leerkrachten hierin te betrekken. We hebben BSO benaderd. Dat is een instantie die zich bezighoudt met kinderen die dyslexie hebben. Er zijn trainingen verzorgd. De trainingen moeten de leerkrachten meer inzicht geven in wat dyslexie is en hoe ermee om te gaan. En natuurlijk ook hoe je kinderen het best kunt begeleiden. Het gebeurt vaker dat deze kinderen niet de juiste aandacht krijgen, dus dachten we dat we dit dan aan het licht brengen. Om te kunnen zien als een kind dyslexie heeft, is eigenlijk is een traject van 6 maanden nodig.’ Er zijn keynotes gegeven waarop men moet letten. Het vervolgtraject zal zijn dat Genesis in januari een sessie wil houden voor de ouders. ‘Het ligt niet alleen in de bedoeling de kinderen op school aan te pakken, maar die begeleiding moet ook thuis gegeven worden. We zullen dus een lezing organiseren voor de ouders’, aldus Blankendal .

error: Kopiëren mag niet!