Wat een niveau

Zoveel jaren en nog steeds hetzelfde. Hebben ze de afgelopen jaren dan geslapen of nagedacht hoe verder te komen. Deze vraag houdt me steeds weer bezig als ik bijvoorbeeld een advocaat spreek of het gedoe in de ziekenhuizen bekijk of politieambtenaren en ga zo maar door. Ik heb de afgelopen tijd vele advocaten gesproken en bepaalde zaken voorgelegd en iedere keer heb ik mij afgevraagd of zij het vak hebben gekozen omdat ze het volk willen dienen of is het om meester genoemd te worden, dus voor de show, want kennis hebben ze absoluut niet en logisch nadenken, zit er absoluut niet in. Ik heb aangegeven dat de wet toepassen echt niet de eerste fase is. Logisch nadenken is de eerste fase en de tweede is het toepassen van de wettelijke mogelijkheden, maar de fase logisch nadenken heb ik totaal gemist. Eenmaal het vak behaald, wil niet zeggen dat je er al bent maar regelmatig bijscholen en de ontwikkelingen op het vakgebied constant in de gaten blijven houden, is heel belangrijk om het werk naar behoren te kunnen doen, maar helaas. Ze zijn er al en zijn niet van plan de hinderlijke tekens (dollar en Euro teken) uit hun ogen te halen. Van de tien advocaten heb ik welgeteld een waarvan ik zeg dat zij, waarschijnlijk zichzelf wel bijgeschoold heeft en weer een andere van wie ik 200% van overtuigd ben dat hij een zeer brede kennis van zaken heeft en het op een sublieme manier ook kan uitleggen aan de klant. Ik kreeg in ieder geval niet het gevoel dat ik weer met een zogenaamde deskundige te maken had. Het is eigenlijk al te gek voor woorden dat ik twee van de tien kon kwalificeren als deskundig terwijl deze mensen zich hebben opgeworpen als verleners van rechtsbijstand maar de verantwoordelijkheid totaal niet hebben.
Waar ik mij ook aan erger en ik me steeds weer afvraag of er dan niemand is die zich afvraagt hoe dat in deze tijd nog kan, is het volgende: De wachtkamers van de ziekenhuizen voor een bezoek aan een specialist. Als je een afspraak wilt maken dan krijg je de tijd door van het spreekuur. Er zijn mensen die al een uur of langer voor tijd aanwezig zijn en net een stel bedelaars zitten te wachten totdat de godheid er is. Dit is ook een factor die de economie van het land ernstig verstoort maar niemand die zich daaraan stoort. Hier lijkt het er op alsof men wil zeggen: Jij hebt me nodig dus moet je maar wachten. Ik zie mensen met hevige pijnen daar zitten maar helaas, er zijn nog 28 wachtenden voor u! Een ongelooflijke, grote achterstand en dat anno 2015. Heeft er dan niemand in de afgelopen 30 jaar iets aan gedaan? Zijn de regeringen dan serieus bezig geweest met het oplossen van de knelpunten in de samenleving. De infrastructuur is verschrikkelijk.
Alsof dat niet het ergste is vraag ik me werkelijk af in hoeverre de artsen zich regelmatig laten scholen met betrekking tot de laatste ontwikkelingen. Zo heb ik pas geleden een suikerpatiënt meegemaakt waarbij de internist hem informatie gaf die helemaal niet deugde. Zij was absoluut niet op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen van de afgelopen drie jaar. Zij adviseerde terwijl via internet bleek dat de ontwikkeling al veel verder was maar dat wist zij niet. Over verantwoordelijkheid gesproken! Ze hebben een vak geleerd en daarbij is het gebleven. Eigenlijk te gek voor woorden.
Een politieman in uniform staat in een afhaalrestaurant en bestelt “een rijst met doks”. Toen dat al klaar was en hij zijn bestelling kreeg, veranderde hij zijn bestelling in alleen een portie doks. De vrouw was duidelijk geïrriteerd en vroeg aan meneer de agent wat zij dan met de portie moest doen. Het antwoord was: dan eet je het toch zelf op. Natuurlijk weet ik dat er politiemannen zijn die hun werk heel serieus doen maar het zijn deze mannen die het verpesten voor anderen. Hopelijk komt deze politieman nooit in een dergelijke geval als politieman die moet optreden want dan weet ik het wel.
Ik hoop dat het onverantwoordelijke gedrag hard zal worden aangepakt zodat we als natie verder kunnen komen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!