Kalloe: ‘Ministers en adviseurs president niet de schuldigen’

Er gaan stemmen op in de gemeenschap dat de ministers en de adviseurs van de president hun werk niet goed hebben gedaan en daarom niet opnieuw in functie zouden moeten komen of dat ze vervangen zouden moeten worden. Ze zouden volgens sommigen zelfs ter verantwoording moeten worden geroepen. “Men moet niet om de hete brei heen dansen. De hoofdverantwoordelijke voor de economische situatie is de president”. Dit zegt de politicus Richard Kalloe, die geen nut ziet in het vervangen van ministers en adviseurs. Hij ziet overigens ook geen heil in platformen als het FEP. “Het heeft geen zin om een gapende kapwond met een kleine pleister te bedekken of een enorme dambreuk met een vinger te dichten ”. Volgens hem is het probleem al buiten herstelbare proporties getreden. Het falend economisch beleid is, zo meent Kalloe, al bij de regering Venetiaan begonnen. Hij is van mening dat altijd alleen de president verantwoordelijk kan worden gesteld voor het falend beleid tijdens zijn regeerperiode. “De President is altijd de hoofdverantwoordelijke. Het maakt niet uit hoeveel deskundigen hij bij mekaar roept. Uiteindelijk bepaalt hij wat er gebeurt”. Surinamers schijnen dit volgens de politicus niet zo goed te begrijpen. Toegegeven dat ze onbekwaam zijn, stelt Kalloe, doelend op de ministers en adviseurs van de president, maar dat is volgens hem niet waar de schoen wringt. Kalloe vindt dat het accent bewust verlegd wordt.

error: Kopiëren mag niet!