Ruth Wijdenbosch draagt frambo over

Nog enkele dagen dan is DNA-lid Ruth Wijdenbosch, na 28 jaar, volksvertegenwoordiger af. In deze periode is zij heel actief geweest binnen de politiek. Na 28 jaren haar best gedaan te hebben, neemt zij met enige voldoening afscheid van dit politiek gedeelte in haar leven. ‘Ik heb heel hard gewerkt voor mijn partij en voor het land en na 28 jaar denk je dat het tijd is om de frambo over te dragen aan andere leden van de partij. Sowieso als mensen mij vragen als ik het ga missen, zeg ik ‘ja, ik ga het missen’, maar er waren enkele zaken die ik wilde afronden en afsluiten en dat heb ik gedaan. Het is me gelukt ook in deze periode een delegatie te begeleiden naar het Internationaal Strafhof. Eerst was het op eigen kosten en later is het goedgekeurd door het parlement.’
‘De doodstraf is uit het Wetboek van Strafrecht gehaald en dat geeft ook voldoening. Wijdenbosch geeft aan dat een politiek eind niet zo prettig is wanneer je partij zakt naar twee zetels. Het vuur van de frambo gaat desalniettemin nooit uit en dat is het voordeel van de frambo’, volgens het DNA-lid. ‘Het kan zijn dat de straling wat minder is, maar dood gaat het zeker niet.’ In het parlement zal de voorzitter van het parlement aantreden en verder ook ParticiaEtnel, een jongere binnen de partij die ook heel lang meeloopt en veel politieke ervaring heeft. ‘Ik ben ervan overtuigd dat deze twee hun werk naar behoren zullen doen.’

Er is besloten op eigen benen te staan
De NPS heeft zich meerdere malen het woord constructief laten ontvallen. Inderdaad, zegt Wijdenbosch, was een veel gebruikte woord van de NPS dat zij zich constructief opstellen. ‘Maar de indruk moet niet gewekt worden dat de vorige leden zich niet constructief hebben opgesteld. Dat hebben wij ook gedaan, alleen kwam dat in de beginperiode niet zo naar buiten.’ Met betrekking tot het uiteenvallen van de V7-combinatie geeft het DNA-lid aan dat de voorzitters van de partijen binnen V7 hebben besloten de samenwerking op te zeggen. Er is besloten op eigen benen te staan. ‘Ik verwacht toch een goede samenwerking in de oppositie en met andere partijen’, aldus Wijdenbosch.

error: Kopiëren mag niet!