Somohardjo capituleert!

1Somohardjo (2)
1Somohardjo (3)
1Somohardjo (4)
1SomohardjoPaul Somohardjo, de onlangs ontslagen fungerend voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), zal confrontatie met de andere fungerende DNA-voorzitter, Ronald Hooghart, vermijden en zich mogelijk terugtrekken van zijn post. Dit deelde de PL-leider mee tijdens een persconferentie gistermiddag in het PL-partijcentrum te Beekhuizen. Somohardjo gaf aan dat hij na lang beraad tot de conclusie is gekomen dat de president ongrondwettelijk heeft gehandeld door hem zijn rechten te ontnemen. Om de zaken binnen het parlement niet illegaal te laten plaatsvinden, heeft hij moeten terug stappen. Voor hem is het belangrijk dat de overige 49 DNA-leden op een legale wijze worden beëdigd. Hij verwacht in ieder geval niet dat Hooghart een stap terugdoet. Aangezien Somohardjo al beëdigd is, moet hij slechts nog worden toegelaten. Indien hij zich niet zou terugtrekken, zouden andere problemen naar voren komen. Wat dit geval betreft, praat de PL-leider over een unicum.
Somohardjo gaf aan door te zullen vergaderen en dinsdagmorgen voor 10 uur een brief naar zowel de president als het parlement te zullen sturen met zijn eindbesluit over de terugtrekking. De PL-leider zei dat hij direct na zijn beëdiging op 26 juni geconfronteerd werd met zaken in DNA die niet door de beugel konden. Zo waren uitnodigingen reeds de deur uit gestuurd. Hij besloot terstond om de uitnodigingen te laten intrekken, omdat hij namens de PL een brief in ontvangst had genomen om Raymond Sapoen en Diepak Chitan niet toe te laten tot het college. Hij liet zich terstond door deskundigen informeren en besloot ook een spoedonderhoud met het staatshoofd aan te gaan. Tot zijn verbazing werd een ontslagbrief voor zijn neus ‘gesmeten’. Somohardjo blijft erbij dat 15 juli nog steeds binnen de wettelijke perken ligt, waardoor helemaal geen sprake is van ontstentenis. De PL’er is van mening dat de president zich niet mag bemoeien met zaken het parlement aangaande. Wat hem betreft, heeft hij geen enkele dubbele agenda.

error: Kopiëren mag niet!