Transvaal in spannende affiche langs TAC’90

Roger Smees kapt Urvin Righters van Transvaal, terwijl Randall Labordus toekijkt (foto: Regillio Derby)
Het leek een easy walkover te gaan worden voor de SVB Hoofdklasser SV Transvaal in de interland tegen de kersverse KNVB Eersteklasser TAC’90. In het Andre Kamperveenstadion nam Transie al na 1 minuut een voorsprong via de jeugdige Sorencio Juliaans. Deze schoot een rebound uit een vrije trap langs TAC-goalie Ludsley Lucas (1-0). Een makkelijke overwinning werd het echter niet voor de groenwitte formatie. TAC streed keihard tot de laatste minuten. Uiteindelijk won Transvaal met 3-2.
Na de 1-0 van Transie ontwikkelde zich heel snel een spannende strijd. Beide ploegen combineerden vlot, wat de wedstrijd voor het publiek heel spannend maakte. Na een half uur spelen tekende Levi Kwakoe voor de 2-0 aan bij Transvaal. Met deze stand werd de rust ingegaan. In de tweede helft kwam Transvaal op 3-0 uit een verdedigingsblunder. Een terugspeelbal op doelman Lucas door een verdediger was te tam. De ingevallen gastspeler Albert Nibte zag zijn kans schoon om voor Transvaal te scoren in de 58ste minuut.
TAC’90, die aardig meestreed, gaf de moed niet op. Intussen kwam hun spelmaker Mohamed El Osrouti in het spel, wat meer gevaar opleverde. In deze periode werd de snelle vleugelaanvaller Chadion Melfor gewisseld. De andere watervlugge vleugelaanvaller, Jean-Pierre Nocento, kreeg letterlijk vleugels. Hij maakte de ene na de andere actie op links. In de 72ste minuut omspeelde hij bijna iedereen op links en kwam tegenover de ingevallen Transvaal-doelman Kwassie te staan. Nocento schoof de bal voor de vrijstaande Jergo Luijdekkers, die makkelijk de 3-1 kon intikken. Hierna was Nocento nog een paar keer gevaarlijk, maar de verdediging van Transvaal kon op het laatste moment redden. Met nog 1 minuut te gaan, schoot El Osrouti vanop 25 meters raak op het doel. De bal stuitte net voor doelman Kwassie en belandde in het doel (3-2). In blessuretijd speelde TAC’90 alles op alles op de 3-3 te scoren. Ze waren heel dichtbij uit een corner, maar de volley van aanvoerder Gershwin Martina ging net over het doel. Eindstand: 3-2 voor Transvaal.