TAC-teammanager Lachman: “Niveau SVB Topsectie vergelijkbaar met KNVB Eerste- en Tweedeklasse”

1 TACDe kersverse KNVB Eersteklasser uit Den Haag, TAC’90, vertoeft sinds 17 juni in Suriname. Van het niveau van het Surinaams voetbal was niets bekend bij deze ploeg. Na een week trainen en spelen tegen de SVB Eersteklasser Jong Rambaan en de SVB Hoofdklasser Transvaal, heeft de technische staf van TAC’90 nu een beeld van ons voetbal. ‘Het niveau van de SVB Hoofdklasse en Eersteklasse is te vergelijken met de KNVB Eersteklasse en Tweedeklasse’, zegt teammanager en woordvoerder van TAC’90, Amiet Lachman, aan Dagblad Suriname. Op de laatste training gisteren, heeft oud-Transvaal-voetballer en Surinaams international Wensley Bundel een lezing verzorgd voor de Nederlandse voetballers. Hij vertelde over voetbal in Suriname toen en nu. De rode draad was dat men vroeger passie had om te voetballen en nu moet men spelers bedelen om te komen spelen. Bundel vertelde ook over zijn glorierijke carrière.
‘We hebben met 3-1 gewonnen van Jong Rambaan en met 3-2 verloren van Transvaal. Uitgaande van de kracht van de tegenstanders en het feit dat zeker 5 basisspelers van ons niet zijn meegekomen naar Suriname, kunnen we het niveau van Suriname zo inschatten. Ondanks onze verzwakte selectie, hebben we flink meegespeeld tegen de Surinaamse ploegen. Tegen Jong Rambaan in het Essedstadion was het meer fysiek voetballen. Maar tegen Transvaal hebben we op een zwaardere veld in het Andre Kamperveenstadion heel lekker kunnen voetballen. Tegen Transvaal was het echt wederzijds voetballen, combineren en aanvallen. Fysiek spel kwam niet aan te pas’, geeft Lachman enkele situaties weer.
Naast het spelen van wedstrijden heeft TAC’90 ook vrijwel elke dag getraind in Suriname in de ochtenduren. Er is getraind op de kunstgrasvelden te Houttuin en het Essedstadion. Er zijn ook ontspanningstripjes gemaakt naar Blaka Watra en Colakreek. De laatste training was gistermorgen in het Essedstadion. ‘We hebben gisteren, na de loodzware match tegen Transvaal woensdagavond, het rustig aangedaan. Onder leiding van fysiotherapeut Chantal Hartman is er een ontspannende looptraining gedaan’, zegt Lachman. ‘Tegen Boma Star vandaag gaan we wederom voluit, zoals we gewend zijn van TAC’90’, zegt de teammanager. Zaterdag krijgen de spelers vrijaf om families te bezoeken en inkopen te doen. Zondag vertrekt het team naar Den Haag om zich daar op het nieuwe seizoen en hun debuut in de Eersteklasse voor te bereiden. TAC’90 is afgelopen seizoen namelijk kampioen geworden in de KNVB Tweedeklasse.
De gastheer van TAC’90 in Suriname is de Stichting Nacionello Beheer en Stichting Voetbalontwikkeling Suriname (VOS). De voorzitter van beide stichtingen is Hemant Jaikaran. ‘We verwachten een mooie afsluiting vanavond van het Interlandtoernooi vanavond in het Essedstadion. Ik denk dat het niveau van het Nederlands amateurvoetbal bekend is geworden in Suriname. De Surinaamse ploegen hebben ook de kans gekregen om zich internationaal te meten.’

error: Kopiëren mag niet!