TAC’90 sluit Suritrip 2015 af met gelijkspel tegen Boma Star

1 TAC 2
1 TAC 1De ploeg van Takdier Boys Amardeep Combinatie’ 90 (TAC’90) uit Den Haag, Nederland, heeft een succesvolle trip naar Suriname achter de rug. Op uitnodiging van Stichting Nacionello Beheer en Stichting Voetbalontwikkeling Suriname (VOS) van voorzitter Hemant Bobby Jaikaran, was een ruim 30-man grote delegatie van TAC’90 zo’n 10 dagen in ons land op trainingskamp. Aan dit bezoek werd gekoppeld een driedaagse voetbalinterland tegen Surinaamse ploegen als krachtmeting. Op de laatste speeldag, vrijdagavond, kwamen TAC’90 en een versterkte SV Boma Star tot een 1-1 gelijkspel in het mooiste duel van deze Suritrip 2015.
TAC’90 won haar eerste partij in Suriname met 3-1 van Jong Rambaan en verloor de tweede met 3-2 van Transvaal. Het derde duel was eentje waarbij zowel TAC’90 als Boma Star volop in de aanval gingen. In de eerste helft waren kansen aan beide zeiden, de meeste voor Boma Star. Keer op keer werden de Boma Star-spitsen Alfredo Finkie en Jelany Djemesie in stelling gebracht, maar steeds mistten ze doel of was TAC-goalie Ludsley Lucas een hindernis voor ze. Lucas keepte een prachtige partij. Bij TAC kregen Jergo Luijdekkers, Chadion Melfor, Jean-Pierre Nocento en Randall Labordus de kansen, maar ook zij konden Manuel Kowid, de doelman van Boma Star niet verslaan.
In de tweede helft werd er op een nog hoger tempo gespeeld. Bij TAC’90 kwam de smaakmaker Mohamed ‘Mo’ El Osrouti binnen de lijnen, bij Boma Star kwamen gastspelers Galgyto Talea en Gregory Righters de aanval versterken. Er ontwikkelde een mooie affiche, met hoogstaande acties van Mo en Labordus bij TAC en de frisse Talea bij Boma Star. In de 60ste minuut sloeg Mo toe voor TAC. Een prachtige aanval werd opgebouwd via Melfor. Hij speelde de bal naar Luijdekkers, die stapte over, waardoor Mo in stelling kwam. Hij plaatste de bal kundig in de cruising (1-0). Hierna kreeg Mo wederom een kans, maar zijn inzet uit een moeilijke situatie ging naast. Bij Boma Star kwamen de kansen ook. Talea was heel snel en dat leverd kansen op. Djemesie mistte een paar goede kansen, een keer was de paal in de weg.
In de 84ste minuut kon Boma Star toch op gelijke hoogte komen. Wel moet gezegd worden dat dit doelpunt een heel sterk geurtje van buitenspel had. Joel Baja trok de bal voor bij Boma Star en Talea tikte in. Met de blote oog kon gezien worden dat Talea buitenspel stond, de assistent-grensrechter hield zijn vlag omlaag. De TAC-spelers waren razend hiervoor en gingen verhaal zoeken bij de grensrechter. De gebroeders Kailash en Prashant Nandkoemarsing onder andere waren zo woest, dat ze elk geel kregen van arbiter Ramon Louisville. Een van ze kreeg hierna zelfs de rode kaart voor het uitschelden van de grensrechter. Hierna werd de wedstrijd uitgespeeld en de stand bleef 1-1.
In de voorwedstrijd op deze dag kwam het team van FCS Nacional uit tegen het Mediateam. Na een 1-2 ruststand voor het Mediateam, eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor FCS Nacional. Darryl Soerokarso bracht Nacional op een 1-0 voorsprong. Hierna nam het Mediateam de wedstrijd over en via Regillio Derby en Steven Rodriguez nam ze een 1-2 voorsprong. In de tweede helft bracht Willem Doest de stand op 2-2 voor Nacional. De ingevallen Patrick ‘Petje’ Benn kopte aan het eind de 3-2 binnen voor Nacional.
Na het toernooi was er een afsluitingsfeest van de Suritrip 2015 van TAC’90 op de residentie van de ondernemer Roy Ori. Hier kregen alle tegenstanders van TAC’90 een plakaat van de organisatie. De spelers van TAC’90 kregen allemaal een medaille en het team een trofee. Vanuit TAC’90 kreeg de organisator Hemant Jaikaran ook presentjes. Hierna werd er gefeest tot de late uren.