7e Dan voor Amar Dihal en 4e Dan voor Halima Niamat

1 DihalOp 21 juni 2015 hield de Taekwondo Bond Nederland haar jaarlijkse landelijke Danexamens, en wel de examens voor de eerste tot en met de 7e Dan. De examens werden, landelijk gezien, centraal in Nieuwegein gehouden, in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein . Er waren meer dan 100 kandidaten in de ochtendsessie. De taekwondoka’s van Surinaamse komaf, Amar Dihal en Halima Niamat, gingen op voor hun 7e en 4e Dan: beiden zijn in hun streven om een hogere graduatie te behalen geslaagd. Dihal en Niamat zijn trainers van de zeer bekende Haagse Taekwondoclub Pusaka. De 63-jarige Dihal was de enige kandidaat voor de 7e Dan, er waren geen kandidaten voor de 6e Dan.
Dihal begon in Nederland op zijn 36e met taekwondo, nadat hij zijn zoon Soebhaash (5 jaar) op taekwondo plaatste; binnen drie jaar had hij zijn 1e Dan en daarna rolden de zaken bijna geruisloos verder. Erkend trainer door de overheid, (Wtf)jury, scheidsrechter, eigen club opgericht: Pusaka bestaat dit jaar precies 25 jaar! Hetzelfde geldt min of meer voor Niamat, nu 46 jaar: op haar 33e begonnen, nadat zij eerst haar twee zonen, Faraaz (7) en Shaif (6) taekwondo liet beoefenen (bij Pusaka). Vanaf mijn 46e doe ik succesvol aan stijlwedstrijden, nationaal en internationaal; samen met Niamat als taekwondopaar hebben wij heel veel prijzen in de wacht gesleept.
‘Nu ik de 7e Dan heb behaald, vind ik het prima zo, ik ga niet voor de 8e, dat zou pas over 8 jaar kunnen en moet in Korea afgelegd worden: het moet leuk blijven. Ik, wij, blijven wel onze wedstrijden pakken, individueel, als paar en/ of met de clubleden. Zolang wij het nog kunnen en plezier hebben in wat we doen, zullen wij doorgaan met Taekwondo beoefenen en onze kennis overdragen. Onze behaalde graduaties worden door de Taekwondo Bond Nederland aangemeld bij Kukkiwon , Korea, waar alle zwarte banders van de wereld staan geregistreerd’, aldus Dihal.

error: Kopiëren mag niet!