Mukesh Ramlagan nieuwe voorzitter Veehoudersbond

“Er is op allerlei manieren geprobeerd om ons tegen te houden, maar het is eindelijk zo ver gekomen”, zegt de nieuwe voorzitter van de Veehoudersbond, Mukesh Ramlagan, die afgelopen zondag is gekozen. Ramlagan geeft aan dat de Veehoudersbond na 37 jaar pas een verkiezing heeft gehouden, waarbij er een nieuwe voorzitter is gekozen. De boeren worden volgens Ramlagan geconfronteerd met zogenaamde kortingen, die nooit bekend zijn gemaakt bij de Veehoudersbond. “Dit probleem is niet onbekend. Er zijn boeren die SRD 2,88 voor een hele fortnight verdienen. Dat is geestelijke mishandeling. We gaan dit aankaarten bij LVV. Er moet grondig onderzoek, desnoods politioneel onderzoek, plaatsvinden. De boeren hebben geen uitweg meer”, zegt de nieuwe voorzitter.
Ramlagan zal met zijn nieuw bestuur beginnen met het oplossen van de problemen tussen de veehouders en de Melkcentrale. “Wanneer een melkboer melk geleverd heeft aan de Melkcentrale, moet hij direct weten wat hij zal verdienen en niet pas over een maand erachter komen. Een melkboer moet ook wat garanties krijgen.”
Ramlagan geeft aan zich ook sterk te maken voor de kleine herkauwers (schapen, geiten etc.), de import van goede dieren en een grasproject. De vorige voorzitter van de bond was Henk van Brussel. Van Brussel was gewillig om mee te werken aan het houden van een verkiezing, maar kwam een jaar geleden te overlijden, waarna het voor Ramlagan moeilijk werd een verkiezing te kunnen bewerkstelligen. Ramlagan is al zeker 40 jaren veehouder en meent zijn ervaring in zijn nieuwe functie goed te kunnen inzetten.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!