Feestweek KPS met mini expo

Kick-off feestweek KPS met mini-politie expo. 2
Kick-off feestweek KPS met mini-politie expo. 1
FrontfotoGisteren vond de opening van het mini politie-expositie plaats. Dit is in feite een kick-off van de feestweek in verband met het 120-jarig bestaan van het Korps Politie Suriname (KPS). De launch van de viering van120 jaar KPS werd onlangs gedaan. Er is een lezing geweest om de geschiedenis van het KPS de revue te laten passeren. Er is ook nog een intern sporttoernooi geweest in verband met deze viering.
De feestweek is gisteren gelanceerd. Volgens korpschef HumphreyTjin Liep Shie is het niet de bedoeling om alleen feest te vieren. Deze nieuwe expo is ook onderdeel van de feestweek. De activiteiten bereiken een climax op 1 juli. Op die dag is er een parade en een defilé in de ochtenduren. Daarna is er een officiële receptie, waarbij er enkele huldigingen zullen plaatsvinden. Na deze periode wordt er een gedenkboek uitgegeven en een gala concert gehouden met gerenommeerde musici uit de samenleving.
Het mini expo is een revue van de geschiedenis van het KPS. ‘Er is zoveel gebeurd in 120 jaar dat welke expo dan ook te klein zou zijn om de revue te laten passeren. We hebben in 120 jaar veel ontwikkelingen meegemaakt. Dat heeft ook gemaakt dat wij in de samenleving die uitstraling hebben. We hebben heel veel eruit mogen leren, want wat zou het zijn als wij niet hadden geleerd uit de geschiedenis. We leven als leden van KPS in harmonie met de rest van de samenleving. We doen een heleboel serieus werk’, zegt de korpschef.
In de expo-ruimte was er tal van oude foto’s van het KPS, wapens, uniformen door de jaren heen door de politie gedragen, medailles en videobeelden te bezichtigen.Naast de expo heeft de Bikers Unit ook een demonstratie gehouden van hoe er aanhoudingen van wapengevaarlijke verdachten worden verricht.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!