TAC’90 vindt tijd rijp om Suriname aan te doen

TAC'90-voorzitter Raymond Kharagjitsing
TAC’90-voorzitter Raymond Kharagjitsing
Het idee om Suriname aan te doen leefde er al lang binnen de ploeg. Nu lijkt het moment rijp te zijn deze stap te doen. Dit zegt voorzitter Raymond Kharagjitsing van Takdier Boys-Amardeep Combinatie 90 (TAC’90) in een exclusief interview aan Dagblad Suriname. TAC’90 komt met het kampioensteam naar Suriname in de periode 17 juni tot en met 28 juni 2015. Deze ploeg is kampioen geworden van de KNVB Tweedeklasse en speelt komend seizoen in de Eersteklasse voor amateurs. ‘Dat is een hele prestatie voor een Surinaams Nederlands team, dat het jaar daarvoor nog kampioen was geworden van de Derdeklasse. Voor de komst naar Suriname is Kharagjitsing druk bezig met de seizoensluiting en de overschrijvingsperiode.
Spelen in de KNVB Eersteklasse is een heel grote prestatie voor een Surinaams team in Nederland. Volgens Kharajitsing heeft zijn ploeg ambities tot prestatievoetbal. ‘In Nederland is er heel veel respect voor de talenten en skills van de ‘Surinaamse’ jongens. Het zit in hun genen wordt ook wel gezegd’, geeft de voorzitter aan. In Suriname wil TAC’90, waarvan Hemant Jaikaran van Stichting Nacionello Beheer en FCS Nacional, ook een van de mede-oprichters is, de vriendschapsbanden versterken. Nacionello Beheer is de gastheer van TAC’90.
Kharagjitsing woonde tot 1980 in Suriname. ‘Tot mijn 13de jaar was ik een trouwe bezoeker van wedstrijden in het Andre Kamperveenstadion, toen bekend als het Suriname Stadion. Ook te Owru Cul aan de overzijde en het Eddie Blackmanstadion te Livorno heb ik vaker bezocht. Ik ken nog de tijd van de topspelers als Remie Olmberg, Roy George, Wiene Schal, Johan Lijsbergen, Delano Righters, Kries Gangadien, Bhim Soekhai, doelman Salik, de gebroeders Bhoendie en Roy Vanenburg. Het was toen op zeer goed niveau dat er gevoetbald werd en een Feyenoord of Ajax hadden geen makkie met Robinhood of Transvaal. Er was heel veel talent en een goed niveau van het Surinaams technisch voetbal. Het spel was technisch, beschaafd, sportief en veel sportieve rivaliteit. Alle supporters door elkaar heen zonder enig incident ooit. Dit zijn allemaal herinneringen wat ik nog heb van het Surinaams voetbal’, geeft Kharagjitsing aan.
‘Van het Surinaams voetbal van nu heb ik weinig kennis. Soms lees ik wel wat over, maar ik kan de kwaliteit en het niveau niet goed inschatten, omdat er weinig tot geen beelden van het Surinaams voetbal te zien zijn in Nederland’, vertelt de TAC’90-voorzitter. ‘Ik was wel verbaasd toen ik hoorde dat een vereniging als Robinhood, de recordkampioen, gedegradeerd was.’ Kharagjitsing verheugt zich om het Andre Kamperveenstadion na 35 jaar weer eens van binnen te zien.
TAC’90 speelt in Suriname een toernooi georganiseerd door Stichting Nacionello Beheer. Deze vindt plaats op 21 en 26 juni in het Dr. Ir. F. Essedstadion. Hieraan doen mee, naast TAC’90, ook Boma Star, Jong Rambaan en de Braziliaans getinte Vasco de Gama. Daar tussen speelt ze een oefenwedstrijd tegen SV Transvaal op 24 juni in het Andre Kamperveenstadion.
Programma TAC’90 in Suriname:
Zondag 21 juni 2015: Essedstadion
16.00 uur Vasco de Gama – Boma Star
18.00 uur TAC’90 – Jong Rambaan
Woensdag 24 juni 2015: AK-stadion
20.00 uur TAC’90 – Transvaal
Vrijdag 26 juni 2015: Essedstadion
18.30 uur FCS Nacional – Mediahuizen (vet.)
20.00 uur TAC’90 – winn. Vasco/Boma Star
22.00 uur Prijsuitreiking en afsluiting

error: Kopiëren mag niet!