Lou O’Brien 4 stemmen waard

Lou O'BrienDe afgelopen verkiezingen zijn een nachtmerrie geworden voor Lou O’Brien. De voormalige DNA-kandidaat van de oudste politieke partij van Suriname, de PSV (Progressieve Surinaamse Volkspartij), stond bij de verkiezingen van 2015 op nummer 7 van de lijst van de partij Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS). O’Brien behaalde 4 stemmen in Paramaribo. Dat was 1 stem in het ressort Beekhuizen, 1 stem in het ressort Centrum en 2 stemmen in het ressort Flora. In de overige ressorten stemde niemand op hem.
Bij de verkiezingen van 2010 stond O’Brien als enige kandidaat van de PSV op de lijst van de combinatie Volksalliantie. De huidige manager van O’Media Creative en fotograaf behaalde toen 59 stemmen. Bij de afgelopen verkiezingen ging de PSV op in DRS.
Een ander PSV-lid dat ook op de lijst van de DRS in Paramaribo stond, Ronald Grunberg, kreeg vanuit de derde plek 20 stemmen. In zijn totaliteit kreeg DRS, onder leiding van voormalig SPA-lid en minister Clifford Marica, in Paramaribo 500 stemmen. Landelijk kreeg ze geen enkele zetels.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!