Par-MISSER!

par-misserRabin Parmessar, de huidige minister van Openbare Werken, is drastisch teruggevallen in het aantal stemmen dat hij in de voorgaande jaren achter zich heeft weten te krijgen. De politicus kreeg in vergelijking met 2010, 4.222 stemmen minder in 2015 en bleef steken op 783 stemmen. Vergelijkend met de verkiezingen van 2005, waar hij slechts 863 stemmen kreeg, kan geconcludeerd worden dat de politicus sterk door de kiezers is afgewezen. Door de sterke kracht van zijn partijvoorzitter Desi Bouterse kan de bewindsman uitkijken naar een zetel in De Nationale Assemblee (DNA). Op de lijst van gekozen NDP-parlementariërs prijkt Parmessar op de tweede plaats met de minst behaalde stemmen. Slechts Ricky Kromodihardjo, die 152 stemmen kreeg, heeft slechter dan Parmessar gescoord. Alle overige 7 gekozen en aankomende DNA-leden kregen meer dan 900 stemmen. Voor de politicus zijn de verkiezingen achter de rug en wenst hij niet in te gaan op redenen waarom dit zo is gebeurd. De bewindsman weigerde verder in te gaan op vragen, gezien het feit dat hij in een vergadering zat.
Politiek Analist Hardeo Ramadhin had reeds voorspeld dat de kiezers, vooral van Hindoestaans komaf, af zouden rekenen met Parmessar. In 2005 en 2010 was Parmessar veelal populair bij deze groep, maar blijkt nu dat vicepresidentskandidaat Ashwin Adhin de favoriete Hindoestaanse NDP-kandidaat in Paramaribo is geweest. Ramadhin heeft herhaaldelijk aangeven dat Parmessar delen van het volk tijdens de verkiezingscampagne in 2010 met verkeerde informatie heeft misleid. De NDP’er wordt ervan beschuldigd dat hij tijdens zijn huis aan huis campagne in 2010 de kiezers, van voornamelijk Hindoestaans komaf, had voorgehouden dat hij reeds door zijn partij, NDP, was voorgedragen als presidentskandidaat. Dit is waarom hij bijna 6 maal meer stemmen in dat jaar heeft weten te behalen. Parmessar is deze aantijgingen blijven ontkennen en vraagt steeds, bij confrontatie met deze vraag, naar videobandjes die dat kunnen bewijzen. Zo heeft hij reeds in 2010 aangegeven dat zijn politieke tegenstanders bezig waren met het verspreiden van roddels. ‘Dit is niet waar. De voorzitter heeft ruim vóór de verkiezing aangegeven dat hij belangstelling heeft voor het presidentschap. Hij is er niet mee gekomen na de uitslag van de verkiezingen’, aldus Parmessar toen tegenover journalisten. Parmessar was in 2005 de presidentskandidaat van de NDP. Toen had Bouterse ook vooraf aangegeven dat hij belangstelling had voor deze functie maar hij schoof, toen het erop aan kwam, Parmessar naar voren. Toen raakte hij ook verwikkeld in de kwestie van zijn dubbele nationaliteit. De NDP’er haalde het niet en NPS-voorzitter Ronald Venetiaan werd in deze functie gekozen. In juni 2013 deed hij afstand van zijn DNA-lidmaatschap en nam hij het roer op het ministerie van Openbare Werken over van zijn partijgenoot Ramon Abrahams. Hiervoor stond hij bekend als voorzitter van de vaste commissie Financiën in DNA.
Het is wel niet duidelijk of Parmessar zijn termijn in het komende parlement zal afronden. Naar verwachting zal hij samen met Desi Bouterse en Ashwin Adhin gaan voor een regeringsfunctie. De voor de derde maal gekozen parlementariër heeft nog op de slotmassameeting van zijn partij de kiezers opgeroepen om niet ondankbaar te zijn en de nodige ondersteuning aan de partij te geven. ‘Wij hebben niet met de belangen van het volk gespeeld. Het volk heeft het harde werk zelf gezien. Vuil is opgehaald, de goten zijn schoon’, benadrukte de OW-minister. De kiezers ondersteunden de partij duidelijk met 9 zetels in Paramaribo, maar gaven de voorkeur aan andere kandidaten.
FR

error: Kopiëren mag niet!