Vereniging parlementariërs doneert SRD 7.500 aan Stiwewa

Vereniging parlementariërs doneert USD 7De Vereniging Parlementariërs voor de Ontwikkeling van Kinderen en Jongeren (VPOKJ) heeft gisteren in vertegenwoordiging van parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons een bedrag van SRD 7.500 overhandigd aan de buurtvereniging Stiwewa. De overhandiging werd gedaan aan Robby Berghout, voorzitter van de buurtvereniging. Het parlement werkt reeds een paar jaren samen met Berghout vanwege het goed sociaal werk dat zijn organisatie verricht in Paramaribo Zuid, Winti Wai en omgeving. De samenwerking houdt in dat de vereniging niet alleen financieel, ook op een andere manier zal bijstaan bij haar activiteiten. De VPOKJ is er voor kinderen en jongeren en ondersteunt projecten en programma’s, die structureel zijn en die antwoord kunnen geven op de problemen waarmee jongeren zitten. De VPOKJ ondersteunt hiermee het scholenproject van Stiwewa dat dit jaar wederom gehouden zal worden in Winti Wai. Volgens Melvin Bouva, secretaris van de parlementaire vereniging, is het altijd een genoegen om projecten voor jongeren te kunnen ondersteunen. ‘Parlementariërs verdienen zoveel, maar doen weinig sociaal werk. De vereniging is daarom bedoeld om daarin wat verandering te brengen’, stelde Bouva. Het bedrag is mede mogelijk gemaakt door de DNA-leden Carl Breeveld, Jenny Warsodikromo, Rifano Wongsoredjo en Patrick Kensenhuis.
De VPOKJ is volgens Geerlings-Simons aan het begin van de zittingsperiode van het parlement in 2010 gestart, omdat de doelgroep een extra belangrijke doelgroep is. Het parlement heeft toen besloten om alle mensen die structureel werken aan de verbetering van de situatie en ontplooiingskansen van kinderen en jongeren, te ondersteunen. Los van de activiteiten heeft de vereniging twee organisaties structureel ondersteund, te weten Stiwewa en Stichting Rumas. De parlementsvoorzitter benadrukte dat zij na evaluatie heeft gezien dat deze organisaties niet zomaar werken, maar dat zij hun projectdossiers en deskundigen hebben waarmee zij structureel in een buurt met bepaalde groepen kunnen werken. Belangrijk voor haar is dat deze twee organisaties met redelijk goed succes hun activiteiten ontplooien.
FR

error: Kopiëren mag niet!