Leden van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS), die ressorteren onder het ministerie van Justitie en Politie, zijn volgens van een onderofficier van de organisatie ontevreden over de gang van zaken binnen de organisatie. “Er zijn onlangs meer dan 100 mensen bevorderd. Het gaat om de onderofficieren die in december en manschappen die in april zijn bevorderd. Maar tot nu toe hebben wij geen enkele beschikking gehad. Hun salaris wordt ook niet in die rang uitbetaald. Soms vraag je je af wat er gebeurt binnen de BBS. Is men de dienst vergeten? De bevordering was gewoon een show. De mensen zijn ontevreden, maar zijn bang om te praten.”
“Er vindt hier ook heel wat vriendjespolitiek plaats. Er worden gewoon mensen voorgedragen om beveiligingsinspecteur te worden. Men ziet de beveiligingsdienst als een dumpplaats. Er zijn een paar mislukkelingen, die daar worden geplaatst. Mensen die niet kunnen functioneren in andere organisaties worden hier gedumpt”, vertelt de ontevreden onderofficier. De onderofficier geeft aan dat er een schrijven is gericht aan de minister van Justitie en Politie, de bondsvoorzitter en de leiding van BBS.
Bondsvoorzitter John Seedorf zegt dat de onderofficier de waarheid spreekt. “Dit gebeurt niet alleen bij de BBS, maar ook bij andere korpsen. Het lijkt maar een titulaire bevordering. De beleidsmakers hebben nooit vooraf gezegd dat het om een titulaire bevordering ging. Het was een correcte bevordering. Dat manifesteert zich nu wel, maar dat kan niet de bedoeling zijn. De bedoeling is dat de mensen worden bevorder in een naast hogere rang en hun beschikkingen krijgen”, zegt Seedorf.
Volgens Seedorf is het probleem dat men overhaast zaken doet zonder administratief zaken af te handelen. Wanneer men de versierselen gegeven heeft, verzuimt men de administratieve handelingen te plegen, zodat de beschikkingen en de resoluties uitkomen. “De mensen zijn bevorderd tot een naast hogere rang, maar krijgen de centjes als zodanig niet. En wat is vandaag de dag het meest belangrijke in het leven?”, stelt de bondsvoorman
Seedorf geeft aan dat de mensen ook moed moeten opbrengen om zaken aan te kaarten. “De mensen moeten durven de dingen te zeggen zoals ze zijn. We hebben gezegd dat ze de dingen moeten aankaarten, zodat we de zaken collectief kunnen aanpakken”, aldus de bondsvoorzitter.
Kavish G.