Kartika Doerdjan: “Om verschil uit te maken, moet je op beleidsniveau fungeren”

Kartika Doerdjan1Voor Kartika Doerdjan, DNA kandidaat nummer 2 van Democratie Ontwikkeling en Eenheid (DOE) in Wanica, is het tijd dat voedselveiligheid, kwikcontaminatie en knelpunten binnen het onderwijs op beleidsniveau worden aangevochten. Doerdjan, die al enkele jaren samen met voedseltechnoloog Ricky Stutgard het bekende televisieprogramma ‘Voedselveiligheid en Voedingsziekten’ presenteert, geeft aan dat verschillende voedingsitems en gezondheidsonderwerpen in het programma werden behandeld om de burger zoveel als mogelijk bewust te maken over de problemen die onhygiënische situaties met zich mee kunnen brengen. Op een bepaald moment drong het tot haar door dat indien zij daadwerkelijk verbeteringen en veranderingen in de voedingsindustrie en gezondheidszorg wil hebben, zij dan zal moeten streven naar politieke verantwoordelijkheid. Hierdoor kan zij ook een bijdrage leveren bij het aannemen van wetten en regelgeving die deze sectoren raken. Om het verschil uit te maken, moet je op beleidsniveau fungeren”, stelt de DNA kandidaat.
Doerdjan, die zowel een MO-A en MO-B in biologie en een MSc. graad heeft, geeft aan dat zij zich vooral sterk wil maken voor een drastische wijziging van ons voedselwet. Deze wet dateert volgens haar uit 1911 en is nu aan revisie toe.
Ook op het gebeid van gendergelijkheid en mensen met beperkingen wil zij zich hard maken om het leven van betrokken mensen een stuk te veraangenamen. In de hedendaagse politiek merkt zij een gebrek aan consistentie en integer leiderschap. Deze voorwaarden zijn volgens haar erg belangrijk voor een goed bestuur. Doerdjan benadrukt dat haar partij in persoon van voorzitter Carl Breeveld in de afgelopen zittingsperiode duidelijk heeft laten zien voor landsbelang te gaan. “Hij heeft de Pro-Suriname lijn, waar de partij voor staat, heel goed naar buiten gebracht”, stelt de parlementskandidaat. Indien gekozen zal zij vanuit de doelstellingen van de DOE een extra bijdrage leveren die zaken beter kan realiseren.
FR

error: Kopiëren mag niet!