Valse ontvoering doet vrouw in gevangenis belanden

De verdachte Gerda C. gaf gisteren aan kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor te kennen dat zij spijt heeft dat zij samen met haar comparant tevens ex-vriend Gerson Z. een plan had beraamd om een bedrag van Euro 1 miljoen van haar echtgenoot af te troggelen. Het hele idee zou volgens haar van de comparant zijn en zou zij al die tijd onder bedreiging van Gerson gedeeltelijk valse verklaringen bij de politie hebben afgelegd. Zo zou zij inderdaad door de medeverdachte zijn ontvoerd en een week lang in een donkere kamer zijn geplaatst. Zij moest hier zonder voeding, water en toiletmogelijkheden verblijven. Gerda gaf aan dat zij reeds enkele jaren geen relatie met de ex-vriend had, maar dat Gerson toch niet ophield om haar onder bedreiging ‘naar plaatsen’ mee te nemen. Hij zou haar zelf drie keren een ‘kulturu wasi’ hebben gegeven, zodat mensen haar zouden vergeten.
De medeverdachte Gerson gaf op zijn beurt aan dat Gerda degene was die met het plan was gekomen. Zij zou volgens hem al lang moe zijn van haar wederhelft en wilde zij graag een nieuw leven opstarten met de ex-vriend. Het bedrag zou volgens hem ook door Gerda zijn berekend, omdat zij er zeker van was dat de echtgenoot dit bedrag zou betalen. Hij wist niet dat een grap uit zou lopen tot een plek in het cellenhuis. In deze zaak beschuldigen beiden verdachten elkaar van het afleggen van tegenstrijdige verklaringen tegen elkaar. De magistraat gaf aan dat zij deze zaak voor de eerstvolgende zitting van 15 juli goed wil doornemen, omdat er veel onduidelijkheden zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!