Clifton Koorndijk: ‘NDP-kandidaten zijn avonturiers’

dblogoClifton Koorndijk, gewezen hoofdbestuurslid van de NDP, is nu de lijsttrekker voor Nieuw Suriname in Mega Front-verband te Saramacca. Hij verwacht dat het Mega Front tenminste 1 tot zelfs 2 zetels haalt in dit district.Volgens hem heeft Nieuw Suriname een ontwikkelingsvisie en ideologie die ongeveer overeenkomen met de partij waar hij eerder was. ‘Maar bij Nieuw Suriname gaat alles er op heel democratische wijze aan toe.’ Bij de vorige partij waar hij lid van was (NDP), heeft hij gemerkt dat men niet luistert naar structuren en dat beslissingen door 1 of 2 personen worden genomen. Hiermee kon hij zich niet verenigen. De ex-NDP’er is dan ook niet te spreken over de 2 NDP-kandidaten in Saramacca.
‘En dan heb je de 2 avonturiers van de NDP die daar gekandideerd zijn. Van de één op de andere dag heeft men gewoon 2 personen van de straat gepakt en op de lijst geplaatst. Er zijn zelfs uitspraken gedaan binnen de top van de NDP tegen de structuren van NDP Saramacca zoals ‘al zet ik een bezemstok daar als lijsttrekker, ik haal die zetel’. Ook de kandidaten van V7 zijn volgens Koorndijk niet indrukwekkend. ‘Als we kijken naar de kandidaten van V7, dan heb je daar een Jogi, een Chitan en een Prem Sardjoe. Het zijn geen mensen die de bevolking aanspreken.De bevolking is eigenlijk al moe van dit soort figuren.’ Koorndijk is van mening dat iedereen in Saramacca hem kent en heeft gezien hoe hij functioneert en weet dat hij een harde werker is.‘Iedereen heeft gezien dat Koorndijk een eerlijk, oprecht en integer persoon is, die opkomt voor belangen van het district.’
Koorndijk zit momenteel zijn tweede termijn aan als districtsraadslid. De haast afgelopen 5 jaren is hij ondervoorzitter van de districtsraad Saramacca. Hij heeft zich de afgelopen jaren bijzonder ingezet voor het onderwijs in het district. Indien gekozen, wil hij zich vooral inzetten voor de agrarische sector in Saramacca. ‘Ik ga alle 4 proefstations in het district operationeel maken. Er moet een duidelijk en goed beleid voor de agrarische sector uitgezet worden in het district. De bevolking moet bijgeschoold en gestimuleerd worden. De kleine boeren die aan tuinbouw doen in het district, worden verwaarloosd. Nu regent het wel opeens pakketjes alsof Sinterklaas langskomt, maar dat moet niet het beleid zijn. Het beleid moet gericht zijn op het realiseren en waarborgen van de voedselveiligheid voor Suriname’, aldus Koorndijk.

error: Kopiëren mag niet!