Presidentskandidaat Jhauw heeft ‘grootse plannen’ voor mediabedrijven

Presidentskandidaat Jhauw heeft grootste plannen voor mediabedrijvenRamsoender Jhauw, voorzitter van de Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke Kansen (Ping), heeft grootse plannen voor de media. Tijdens een persconferentie gaf de presidentskandidaat te kennen dat de partij, bij het verwerven van regeermacht, alle journalisten van mediabedrijven zal subsidiëren. Het personeel van de staatsmedia zal volgens hem ook een vooruitgang boeken in salaris. Volgens Jhauw zal het omroepstelsel dusdanig worden hervormd, waardoor journalisten niet meer gedemotiveerd zullen raken van het ‘cowboy salaris’ dat zij nu verdienen. In aansluiting hierop zullen alle staatsmedia worden geprivatiseerd. De subsidiering van particuliere journalisten en de salarisverhoging van journalisten van de staatsmedia zullen geschieden uit de SRD 800 miljoen die zijn regering met het uitroeien van corruptie zal binnenhalen.
Jaarlijks zal er volgens Jhauw een presidentiële prijs zijn voor de beste journalist, die met de meeste corruptiezaken naar buiten komt. Hierdoor zal de regering genoeg materiaal krijgen om corruptieve zaken gemakkelijker te gaan onderzoeken. ‘Journalisten zijn voor ons één van de grootste wapens voor het bestrijden van corruptie. Om tegen de vijand te vechten, heb je wapens nodig’, stelde Jhauw. De Ping-topper gaf aan dat hij het huidige aantal van 17 ministeries terug zal brengen naar 10 om zaken overzichtelijker voor de journalisten te maken. De overige ministeries zullen volgens hem in directoraten worden ondergebracht. Getracht zal worden om de onafhankelijkheid van het journalistieke beroep niet te beïnvloeden, omdat objectiviteit volgens Jhauw nodig is om corruptie met tak en wortel uit te roeien.
‘Met de billen bloot’
Jhauw gaf aan dat hij de volkspresident van het land zal zijn en hierdoor gemakkelijk in contact met het publiek zal staan. Met het radioprogramma ‘Met de billen bloot’ zal hij de gemeenschap wekelijks in de gelegenheid stellen om tijdens een live uitzending vragen aan hem te stellen. Hierdoor kan de president wekelijks aan de tand worden gevoeld en tot verantwoording worden geroepen. ‘De Ping-president vindt zich niet groot om met de burger te praten. Hij ziet veel, maar nooit alles’, benadrukte de Ping-voorzitter. De president zal daarom volgens hem elk jaar de gouden bezem trofee in ontvangst nemen voor de overheidsblunder van het jaar. Deze trofee gaat volgens hem in de trofeeënkast die in de entreehal van het presidentieel paleis zal staan. ‘Hierdoor zal elke toekomstige president zich herinneren dat het een kwestie is van ‘bezemen’ of ‘gebezemd worden’, aldus Jhauw.
FR

error: Kopiëren mag niet!