Geen verband tussen veelvuldige vermissingen minderjarigen

dblogoHet onderzoek naar vermiste minderjarigen door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname is al afgesloten. De politie begon dit onderzoek naar aanleiding van de korte tijdspanne waarin minderjarigen vermist waren en terug keerden naar huis. Ondanks zij reeds terecht waren heeft de leiding van de politieorganisatie gemeend om een onderzoek in te stellen om zodoende inzicht te krijgen of er een verband is tussen de gevallen dan wel of er mogelijke criminele organisaties achter de vermissingen zouden zitten.
Uit het politieonderzoek is gebleken dat de vermisten vanwege verschillende reden uit huis liepen zonder toestemming. Het geval van ene Stephanie M. bleek dat de tiener vanaf 12 jaar drugs gebruikt en onder behandeling is van de afdeling Detox van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Vanwege haar drugsgebruik maakt de nu 17 jaar oude Stephanie het tot een gewoonte van huis weg te lopen. In een ander geval blijkt dat het gaat om een liefdesrelatie welke is afgehandeld door de politie van het ressort Centrum en politie Jeugdzaken. In de andere gevallen betreft het minderjarigen die het tot een gewoonte hebben gemaakt om van huis weg te lopen met onbekende bestemming. Na enkele dagen melden deze minderjarigen zich weer thuis aan en worden zij door de ouders naar de politie gebracht.
In februari 2015 werden 8 processen-verbaal van vermissing van minderjarigen overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De gevallen hebben zich voorgedaan in de periode 31 december 2014 tot 18 januari 2015. Het ging om afzonderlijke gevallen waarbij minderjarigen van huis waren weggelopen met onbekende bestemming. Uit het onderzoek is gebleken dat deze gevallen geen verband hebben met elkaar. Verder heeft de politie geen verband kunnen leggen met een mogelijke criminele organisatie.

error: Kopiëren mag niet!