Moestadja door PL aan de kant geschoven?

Moestadja door de PL aan de kant geschoven.1Geruchten doen de ronde dat Soewarto Moestadja, Pertjajah Luhur topper door de partij op een zijspoor is gezet. Volgens bekomen informatie blijkt dat Moestadja niet uit zichzelf vertrekt, maar door de partij opzij wordt geschoven.
Partij topper Raymond Sapoen geeft aan dat deze geruchten hem ook hebben bereikt. Formeel is hij hiervan niet op de hoogte gesteld ; vandaar ook zijn conclusie dat dit maar een gerucht is.
“Dat de partij hem aan de kant schuift is te sterk. Dat denk ik niet. Ik heb wel de geruchten gehoord, maar heb Moestadja hierover nog niet gesproken. Ik wacht officiële mededelingen af. Als het die kant op gaat denk ik dat ik wel op de hoogte wordt gesteld”, zegt Sapoen.
“Moestadja en ik zijn in 2010 in het kader van de Javaanse eenwording samen tot de partij toegetreden. Wij hebben samen die missie voor de verbetering van de kwaliteit van de partij ingezet. Zo hebben wij in de behaalde winst van 2010 in zekere mate de toegevoegde waarde gehad. Natuurlijk zal de partij schade lijden als Moestadja de partij verlaat. Het is moeilijk in te schatten, maar een ieder die de partij verlaat, betekent zondermeer schade aan de partij”, legt Sapoen uit.
Sapoen geeft aan dat hij gelooft dat het in ieder geval niet zo ver zal komen.
Moestadja was minister van 2010 – 2014 Binnenlandse Zaken namens de PL. Toen de Pl uit de coalitie werd gezet, verloor Moestadja zijn ministerschap.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!