‘Uitspraak Doekhie funest voor NDP’

Doekhie uitspraak gevaarlijk voor NDPMarrons over het algemeen vinden dat parlementariër Rashied Doekhie niet mag komen aan de grondenrechten van Marrons en Inheemsen. Eerder zei Doekhie dat de Marrongemeenschap het grondenrechtenvraagstuk kan vergeten. Op de social media wordt Doekhi voor ‘gestoord’, ‘racist’ en ‘bluffer’ uitgemaakt. Volgens Cynthia Allendy denken vele mensen precies zo over het grondenrechtenvraagstuk. ‘Geen wonder dat het gedurende deze regeringsperiode is blijven liggen. Als een topper van de NDP zo denkt, hoe zal de rest erover denken?’ Intussen hebben velen elkaar opgeroepen om als gevolg van de uitlating van Doekhie tegen de NDP te stemmen bij de komende verkiezingen. Een zekere Edmund zegt: “Deze uitspraak van Doekhie komt de NDP duur te staan. De arrogantie van Doekhie zal worden afgestraft”. Het nieuws wordt ook verspreid in het binnenland dat, als men op de NDP stemt, de Marrons en Inheemsen de grondenrechten mogen vergeten. Ook assembleelid Marinus Bee is het niet eens met de uitspraken van zijn collega. Bee heeft aan minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) tijdens de begrotingsbehandeling opheldering gevraagd over deze uitspraak van Doekhie.

error: Kopiëren mag niet!