Charles Pahlad: “Documenten Gajadien maar trailer, film volgt nog”

Charles Pahlad _documenten Gajadien maar trailer, film volgt nogVolgens parlementariër Charles Pahlad zijn de documenten die door parlementariër Asiskumar Gajadien aan de voorzitter van het parlement zijn overhandigd, niet het gehele pakket. Er is volgens Pahlad nog veel meer. “Het gaat niet alleen om die aannemingsbedrijven die hun diensten hebben verleend. De overheid doet ook inkopen bij lokale bedrijven. Die bedrijven moeten toch ook worden uitbetaald? De documenten zijn maar een trailer, de film volgt nog”, beweert Pahlad. Er zijn volgens Pahlad aannemers die nu de werkzaamheden ‘on hold’ zetten, vanwege het feit dat zij de kosten niet meer kunnen dragen.
“Alle bedrijven staan zo meteen stil. Zie je de grote trucks nu over de weg? Nee toch. De arbeiders worden allemaal voorbereid. Er wordt hun zelfs gewezen hoeveel de overheid de bedrijven moet betalen. Het gaat hier om dood kapitaal, want je kunt de arbeiders niet betalen als je geen geld ontvangt. Het maakt niet uit als je met de oppositie of coalitie sympathiseert, het moment dat jij ook niet kan worden uitbetaald en geen werk meer hebt, zal je beginnen na te denken over deze waarschuwing”, legt Pahlad uit.
De parlementariër geeft aan dat de wanbetaling een teken is dat er geen geld meer is. Het is naar zijn zeggen, logisch beredeneerd, duidelijk dat als er geld zou zijn, de overheid de schulden zou betalen. “De verkiezingen zijn voor de deur. Denk je dat als zij het geld hadden,zij de schulden zo zouden laten? Zij zouden het geld gewoon uitdelen”, beweert Pahlad. “Als de overheid betaalt, kan zij de arbeiders van de verschillende aannemers redden. Die bedrijven hebben geen keus, ze zullen wat dan ook hun arbeiders naar huis moeten sturen als de overheid niet betaalt.”
“Wat deze regering wel doet is het betalen van de kleine aannemers met kleine bedragen. Hiermee probeert zij een bepaalde groep alsnog goed te houden.”
“Ik was niet erbuiten. Ik kom rechtstreeks uit de keuken van de NDP, dus ik heb weet van zaken. De aannemers mogen hun geld voor de komende 6 maanden vergeten, netjes hun machines in de magazijnen plaatsen en poetsen, want deze regering heeft geen geld”, aldus Pahlad.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!