Koorndijk mist democratie binnen NDP

1 Koorndijk mist democratie binnen NDPHet hoofdbestuurslid Cliffton Koorndijk van de NDP in Saramacca neemt geen blad voor zijn mond en geeft aan dat de democratie binnen de partij zoek is. Over de wijze waarop de voordracht van de drie kandidaten uit het district heeft plaatsgevonden, zonder dat er sprake is van een grondwettelijke basis, zullen de NDP-structuren uit Saramacca protest aantekenen. Dit zal voor 9 april plaatsvinden.
Koorndijk verklaart tegenover Dagblad Suriname dat het niet kan dat een persoon van buiten gewoon met de NDP-zetel ervandoor gaat, zonder dat de persoon enige binding heeft met de NDP en de partij nooit heeft ondersteund. Koorndijk zegt NDP’er te zullen blijven en ervoor te zullen strijden zodat er sprake is van democratie binnen de paarse partij.
De drie DNA-kandidaten die volgens bewoordingen van Koorndijk aan de structuren op ondemocratische wijze zijn opgelegd, zijn de arts Jerrel Mahabier, docent Naomi Kromokario-Samidin en kapitein Robby Loods van het Nationaal Leger. Koorndijk zegt dat geen van deze drie kandidaten ondersteuning van hem geniet. In een vroeg stadium had Koorndijk aangegeven ambities te hebben om voorgedragen te worden als DNA-kandidaat. Ook oud-parlementslid Robby Malhoe had ambities. Maar deze twee personen zijn geheid van de tafel geveegd door de leiding van de NDP.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!