Drie verdachten opgebracht in mishandelingzaak politieman

dblogoDe politie van Brokopondo heeft drie gebroeders overgedragen aan recherche Regio Midden Suriname in verband met een mishandeling van de politieman R.K. in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart in het bovenvermeld district. Uit het onderzoek blijkt dat dit geval zich tijdens een tap-a-yari in het dorp Tapoeripa heeft voorgedaan. De politieman die was aangeschoten, probeerde een verdachte die een ‘stickie’ in zijn bezit had, aan te houden. Dit is volgens verklaring van het trio uit de hand gelopen. De politieman zou daarbij enkele waarschuwingsschoten hebben gelost. Een vrouw die op een afstand stond, werd op een gegeven moment aan haar linker onderbeen geraakt. Dit deel is niet helemaal duidelijk. Volgens verklaring van de politieman is het schot tijdens de schermutseling afgegaan, terwijl de verdachten iets anders beweren.
De politieman is op een bepaald moment door meer dan 10 personen aangevallen. Als gevolg daarvan heeft hij diverse kneuzingen en hoofdletsels opgelopen. Hij is voor medische behandeling opgenomen in het Academisch Ziekenhuis. Het wapen van de politieman was na het schietincident zoek. Later in de morgen heeft één van deze drie personen het wapen afgedragen aan de politie van Brokopondo. De vrouw met de schotverwonding is ook opgenomen. Er moest bij haar operatief worden ingegrepen om de kogel te verwijderen. De politie is bezig met het onderzoek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!