NOP zal fundraisingactiviteiten houden

NOPVoorzitter Melvin Clemens van de Nationale Ontwikkelingspartij (NOP) zegt dat de partij niet over groot kapitaal beschikt en daarom fundraisingactiviteiten zal houden. De partij doet mee aan de verkiezingen in Paramaribo, Wanica, Para, Brokopondo en Sipaliwini. De NOP zal geen massameetings houden, maar huis aan huiscampagnes voeren. De partij wil zich allereerst sterk maken voor de jeugd, die volgens de partij hoge prioriteit geniet. Jongeren behoren goed onderwijs te krijgen, ongeacht hun geografische ligging. ‘Ik kan niet begrijpen dat er zoveel jaren voorbij zijn gegaan en dat die achterstand nog zo groot is in het binnenland. Als het aan NOP ligt, wordt het onderwijsproces in het binnenland tot een rampgebied uitgeroepen. Dan komen alle belanghebbenden bij elkaar om daadwerkelijk het systeem te verheffen als in Paramaribo.’ De partij wil in dit geval dus een directoraat in het leven roepen, die aan de slag gaat om de achterstanden vooral in het binnenland weg te werken. Behalve voor jeugdigen wil de partij zich ook focussen op mensen met een beperking en seniorenburgers.
NOP is van mening dat ook het traditioneel gezag in het binnenland gekoesterd moet worden. De partij wil dat de leiding van de verschillende partijen direct in contact moet komen met het kabinet van de president om zaken van het dorp sneller en makkelijker af te handelen. Het strafrecht moet volgens de partij ook aangepakt worden. De partij is onder andere voorstander van minimumstraffen en afschaffing van verjaring van ernstige geweldsdelicten. De NOP wil ook een fonds creëren dat zal dienen voor de bouw van tenminste 5.000 appartementen om zodoende de grote vraag van woningen terug te brengen. Volgens de NOP-leider zijn er meer dan 35.000 woningzoekenden. ‘Uit deze groep is minstens 50 procent jongeren. Zij wonen nog bij hun ouders in en kunnen nauwelijks bewegen’, aldus Clemens. Met betrekking tot de kandidaten die de partij zal voordragen, zegt Clemens dat deze al in beeld zijn. ‘Die lijst zijn we aan het afwerken.’

error: Kopiëren mag niet!