Rusland: ‘NPS is stabiel’

1 Rusland NPS is stabielHet hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft woensdag tot in de late uurtjes vergaderd over de voordrachten, voor te leggen aan het congres op zondag. Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, verwacht niet dat er nog wijzigingen in de lijst zullen komen, maar geeft wel aan dat niets uitgesloten kan worden. Het congres neemt de eindbeslissing. De DNA-lijst ziet er nu als volgt uit: Gregory Rusland voor Paramaribo op plaats nummer 1, Patricia Etnel op 5, Arthur Tjin-A-Tsoi op 6, John van Coblijn op 11 en Wayne Telgt op 17. De overige kandidaten zijn: Soedesh Jairam voor Nickerie, Bruining voor Coronie, Prim Sardjoe voor Saramacca, Danielle Beeldsnijder voor Wanica, Eline Mahawie voor Brokopondo, Richard Slijters voor Para en Marlon Budike voor Commewijne.
Via de media is bekend gemaakt dat kaderleden van de NPS zouden zijn overgelopen naar de NDP, omdat zij binnen hun partij niet gekandideerd zijn. Rusland zegt niet op de hoogte te zijn van enige overlopers van zijn partij naar de NDP. De naam van een NPS-overloopster heeft Rusland zelf nog nooit gehoord. ‘Zij is mij helemaal niet bekend’, zegt Rusland. Hij geeft aan dat naarmate de verkiezingen naderen er geprobeerd zal worden om onrust binnen de partij te stoken. Zij die goed observeren, zullen volgens hem merken dat de ontwikkelingen binnen de NPS stabiel zijn. ‘We zijn tot nu toe in staat gebleken op een hele rustige manier zaken af te werken. Deze redelijke rust hebben wij door goede onderlinge communicatie.’

error: Kopiëren mag niet!