PL-bushouders voeren prikactie

dblogoDe bushouders die de route Paramaribo-Lelydorp onderhouden, voeren vandaag een prikactie om de aandacht van het ministerie van Transport, Telecommunicatie en Toerisme (TCT) te vragen. De prikactie houdt in dat vandaag rond 09.00 uur de PL-bussen op de parkeerplaats blijven staan. De bussen zullen voor minimaal een half uur niet rijden. Volgens woordvoerder Rawien Bajnath van de PL-bushouders, komt het werk in gedrang door een aantal illegale bushouders. ‘Normaliter mag een PL-bus niet naar de Maagdenstraat om passagiers in en uit te laten stappen, maar de illegale bussen gaan helemaal naar de Maagdenstraat en Heiligenweg, en komen soms ook op de parkeerplaats. Ze nemen vaak mensen uit de andere bussen mee. Wij hameren al jarenlang bij verschillende instanties om dit probleem opgelost te krijgen’, zegt Bajnath.
‘De politie van De Nieuwe Grond en Nieuwe-Haven zegt dat zij er niets aan kan doen. Ik ben zelfs bij de korpschef geweest en hij vroeg ons om de kentekennummers van de bussen op te tekenen. Maar er zijn elke dag andere bussen, waardoor het overzicht onmogelijk wordt. Er komt in elk geval geen schot in de zaak. Voormalige werknemers van de PL-bushouders hebben zelf nu bussen gekocht en rijden daar illegaal mee. Zij betalen geen belasting en hoeven niet te voldoen aan allerlei vergunningsvoorwaarden, waardoor hun omzet onevenredig hoger wordt. Het is zelfs zo ver gekomen, dat één van de checkers door één van de illegale chauffeurs is afgetakeld, omdat hij waarschijnlijk de politie wou opbellen’, legt Bajnath uit.
Bajnath geeft aan dat zij met deze prikactie de nodige aandacht van het ministerie van TCT en zeker van de politie, die niet wil optreden, willen vragen. ‘Wij hebben diverse keren acties ondernomen, waardoor een aantal van de illegale bushouders uit de route is verwijderd’, zegt Estrea Noordzee, onderdirecteur Transport.
Volgens Noordzee is ook naar Justitie en Politie geschreven om te vragen dat wordt nagegaan van wie de bussen zijn. ‘Het ministerie heeft ons aangegeven dat men de illegale bussen niet op straat heeft aangetroffen. Wij hadden de kentekennummers indertijd gestuurd naar het ministerie. Wij gaan Justitie en Politie weer vragen om een onderzoek. Wat wel vermeld moet worden, is dat als deze mensen door de politie worden verwijderd, zij na een tijdje weer op de route verschijnen’, aldus Noordzee.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!