Diefstal NPS lijkt ‘inside job’ te zijn

dblogoAfgelopen dinsdag werd een inbraak gepleegd in het kantoor van het hoofdkwartier van de Nationale Partij Suriname (NPS). Het secretariaat, dat in deze ruimte gevestigd is, is al zijn kantoorbenodigdheden kwijt. De dieven hebben een geldbedrag van ongeveer SRD 5.000, een 55 inch flatscreen tv, een computer met printer, telefoontoestellen en andere waardevolle boeken en documenten meegenomen.
Enkele NPS’ers gaven Dagblad Suriname te kennen dat deze inbraak een inside job lijkt te zijn. Het slecht beveiligde kantoor van afdeling Paramaribo was de eerste plaats van inbraak. Het povere 8 mm dievenijzer is voor elke crimineel een peulenschil. De dieven zijn kennelijk op elkaars schouders gaan staan om de tweede etage te bereiken. Het raam van de bovenkeuken werd geforceerd en zijn de daders de ruimte binnengedrongen. Van de bovenetage, alwaar het kantoor is van de voorzitter van de partij, zijn enkele apparaten meegenomen en wat geld.
Wat deze NPS’ers bevreemdt, is dat de wachter aangeeft dat hij rond 3.00 uur drie dieven heeft zien springen over de schutting, maar dat hij pas om 0:600 uur gebeld heeft met de politie en andere functionarissen van de partij. De politie heeft de wachter opgeroepen voor verhoor. De NPS beschikt over een beveiligingscamera’s en de beelden zullen mede helpen meer licht op de zaak te doen schijnen.

error: Kopiëren mag niet!